Varen

Faciliteiten

Haven vlakbij Leiden

Naast de gezelligheid en het ‘thuis’-gevoel bij Vlietland, bieden wij veel faciliteiten die je alleen in een grote haven zult aantreffen. De haven van Vlietland ligt aan een prachtig meer, vanwaar je gemakkelijk naar Leiden, de Kaag, Braassemermeer of richting Den Haag en Delft vaart.

Daarnaast zul je je geen moment vervelen bij Vlietland, want met een zeilschoolbootverhuur (van kano’s tot motorboten en van sloepen tot waterfietsen) en klimpark is er ook ongelooflijk veel te doen. En voor het ultieme vakantiegevoel kun je natuurlijk ook overnachten op onze camping.

Bovendien zijn er rondom de haven een aantal zwemstranden, waar de kinderen het water in kunnen springen.

Laden en lossen

Laden en losplaats

Even makkelijk de spullen in de boot laden? De aanlegsteiger voor het oranje sanitairgebouw is de laden en losplaats, makkelijk toegankelijk.
Gasten, mede opvarenden kun je hier op laten stappen. Bij terugkeer kun je hier even aanleggen als de opvarenden naar het toilet moeten om spullen te lossen en het afval wegbrengen in de molok (ondergrondse afvalbak) en glas in de glasbak bij de uitgang.

Gemak binnen handbereik

Haven Vlietland beschikt over een kraanbaan* die tot 1000 kg kan tillen, een grote parkeerplaats die direct aan de haven grenst en kun je als ligplaatshouder gebruik maken van het sanitair van de camping (douches en toiletten). In de omgeving van de haven kun je terecht voor een hapje/drankje en de benodigde watersportartikelen.

*uitsluitend voor ligplaatshouders.

Restaurant Waterfront Vlietland
Even wat eten en/of drinken, maar nog geen zin om naar huis te gaan? Je kunt dagelijks bij Waterfront Vlietland terecht voor een kop koffie, lunch en diner terwijl je geniet van het uitzicht.

Watersportwinkel Ad Spek
Op loopafstand van de haven ligt de professionele watersportwinkel Ad Spek met een groot assortiment aan producten. Hier kun je ook altijd terecht voor goed advies en kleine reparaties aan jouw boot.

haven vlietland