Bootverhuur Leiden

Bootverhuur Leiden

Dé bootverhuur van Leiden is uiteraard Watersportcentrum Vlietland, hier huur je een sloep of motorboot en geniet van een ontspannen dag op het water. Wanneer je door het centrum van Leiden vaart, dan zal jij je verbazen over de prachtige historische gebouwen die vanaf het water veel meer opvallen. Leiden is de ideale stad voor een gezellige vaartocht met vrienden of familie. Neem hapjes en drankjes mee aan boord of geniet van een heerlijke lunch op één van de vele terrasboten. Het wordt in ieder geval een dag om nooit meer te vergeten.

Mooie vaartocht richting Leiden

Vanaf Watersportcentrum Vlietland vaart u in 45-55 minuten richting het centrum van Leiden. Ook de vaarroute richting de stad is een prachtige tocht. Ondertussen kan je op je gemak aan de boot wennen voordat de stad wordt binnen gevaren.  Ideaal als je nog niet zoveel ervaring hebt met varen in een sloep of motorboot. Binnen het Leidse centrum geldt een vaarsnelheid van maximaal 6 kilometer per uur, dus genoeg tijd om van de mooie stad te genieten.

Varen in de Leidsche grachten

Sloep of motorboot huren

Vaar vanaf Vlietland naar Den Haag met een sloep of motorboot die je uiteraard bij Watersportcentrum Vlietland kunt huren. Voor beide boten is er geen vaarbewijs nodig. Voor vertrek krijg je een duidelijke uitleg over de werking van de boot en daarna is er op de plas genoeg ruimte om aan de sloep of motorboot te wennen. Onze comfortabele sloepen hebben een ruime, diepe kuip en zijn geschikt voor 8 personen. Daarnaast is de sloep zeer wendbaar en gemakkelijk bestuurbaar door de helmstok. De motorboot is geschikt voor maximaal 4 personen. De boten hebben een stuur en worden elektrisch gestart.

Route

Het is geen probleem als je nog niet zo bekend bent met de vaarroutes in deze regio. Wij leggen graag uit hoe je met de boot in Leiden komt. Mocht je een sloep of motorboot huren, dan geven wij een routekaart mee met daarop de waterwegen van het gebied, de omgeving en het centrum van Leiden. Daarnaast kan er gratis gebruik worden gemaakt het Sloepennetwerk. Via de website of app stippel je aan de hand van knooppunten van te voren de route uit. Je ziet meteen hoeveel kilometers er gevaren wordt en hoe lang er gemiddeld over gedaan wordt.

+ Is Leiden goed bereikbaar met de boot?

Vanaf onze jachthaven kan je makkelijk via de Vliet naar Leiden varen.

+ Kan je de boot aanleggen in Leiden?

Zowel in het centrum als rondom Leiden zijn genoeg aanlegplekken. Daarnaast kan je ook bij meerdere restaurant aanmeren om bijvoorbeeld even te gaan lunchen.

+ Hoe lang is het varen met een sloep naar Leiden?

Binnen 45 minuten ben je met de sloep in Leiden.