Bootverhuur Leiden

Dé bootverhuur van Leiden is uiteraard Watersportcentrum Vlietland, hier huurt u een sloep of motorboot en geniet van een ontspannen dag op het water. Wanneer u door het centrum van Leiden vaart, dan zult u zich verbazen over de prachtige historische gebouwen die vanaf het water veel meer opvallen. Leiden is de ideale stad voor een gezellige vaartocht met vrienden of familie. Neem hapjes en drankjes mee aan boord of geniet van een heerlijke lunch op één van de vele terrasboten. Het wordt in ieder geval een dag om nooit meer te vergeten.

Mooie vaartocht richting Leiden

Vanaf Watersportcentrum Vlietland vaart u in 45-55 minuten richting het centrum van Leiden. Ook de vaarroute richting de stad is een prachtige tocht. Ondertussen kunt op uw gemak aan de boot wennen voordat u de stad binnenvaart.  Ideaal als u nog niet zoveel ervaring hebt met varen in een sloep of motorboot. Binnen het Leidse centrum geldt een vaarsnelheid van maximaal 6 kilometer per uur, dus u hebt genoeg tijd om van de mooie stad te genieten.

Varen in de Leidsche grachten

Sloep of motorboot huren

U vaart vanaf Vlietland naar Den Haag met een sloep of motorboot die u uiteraard bij Watersportcentrum Vlietland kunt huren. Voor beide boten hebt u geen vaarbewijs nodig. Voor vertrek krijgt u een duidelijke uitleg over de werking van de boot en daarna hebt u op de plas genoeg ruimte om aan de sloep of motorboot te wennen. Onze comfortabele sloepen hebben een ruime, diepe kuip en zijn geschikt voor 8 personen. Daarnaast is de sloep zeer wendbaar en gemakkelijk bestuurbaar door de helmstok. De motorboot is geschikt voor maximaal 4 personen. De boten hebben een stuur en worden elektrisch gestart.

Route

Het is geen probleem als u nog niet zo bekend bent met de vaarroutes in deze regio. Wij leggen u graag uit hoe u in Leiden komt. Mocht u een sloep of motorboot huren, dan geven wij een routekaart mee met daarop de waterwegen van het gebied, de omgeving en het centrum van Leiden. Daarnaast kunt u gratis gebruik maken van Sloepennetwerk. Via de website of app stippelt u aan de hand van knooppunten van te voren de route uit. U ziet meteen hoeveel kilometers u tijdens het varen maakt en hoe lang u er gemiddeld over doet.