Klimbos Zuid-Holland

Klimmen bij het Klimeiland

Klimbos Zuid-Holland

Midden in de Randstad en tussen de prachtige natuur van het recreatiegebied Vlietland bevindt zicht het klimbos Het Klimeiland. Een uitdagend klimpark geschikt voor beginners en gevorderden. Dus als je op zoek bent naar een uitdagende activiteit in Zuid-Holland, dan ben je bij klimbos Het Klimeiland aan het juiste adres. Het Klimeiland is namelijk het leukste klimbos van Zuid-Holland.

Dagje uit met vrienden, familie of een groep

Het Klimeiland is uiteraard zeer geschikt voor een dagje uit met vrienden en familie, maar het is ook mogelijk om hier een kinderpartijtje te vieren, klassenuitje of bedrijfsuitje te houden.

Het arrangement voor het kinderpartijtje is te boeken voor een groep van minstens 8 kinderen vanaf 8 jaar (met een minimale lengte van 1,40 meter). Ouders zijn niet verplicht om mee te klimmen, maar mogen dat uiteraard wel. Per 8 kinderen mag er één ouder mee klimmen voor het kindertarief. Sluit het partijtje af met een echte klimoorkonde, zodat alle vriendjes een bewijs hebben van hun klimtalent.

Zijn je collega’s dapper genoeg om tot het hoogste parcours te komen? Daar kan je nu achter komen! Vanaf 10 personen is er al een bedrijfsuitje boeken. Maak de ervaring helemaal compleet met een overtocht vanaf de haven van Watersportcentrum Vlietland.

Veiligheid

Op het klimparcours maken we gebruik van een continu veiligheidssysteem , dit zorgt er voor dat klimmers nooit zonder zekering op hoogtes staan. Van begin tot het eind zitten de klimmers vast aan de veiligheidskabel, zonder twijfel. Op de kabelbanen is een speciaal systeem aanwezig waardoor er uitsluitend één klimmer tegelijk over de kabel naar beneden kan. Voor de klimmers is een minimale lengte van 1,40 meter vereist om de klimobstakels te kunnen overbruggen. Op onze 1meter route is geen minimale lengte, maar wel een minimale leeftijd van 6 jaar verijst.

Bereikbaarheid

Dit op palen gebouwde klimpark ligt midden in het recreatiegebied Vlietland. Tussen de bomen door klim jij tot grote hoogte. Door de prachtige locatie heb je het gevoel dat je ver van de bewoonde wereld bent, maar niets is minder waar. Het klimbos Het Klimeiland is namelijk heel goed bereikbaar met de auto, de fiets, het openbaar vervoer en zelfs met de boot. Je legt de boot makkelijk aan bij de aanlegsteiger voor Het Klimeiland.

Boek hier makkelijk een kaartje voor het klimmen

Klimbos Zuid-Holland, Klimpark het Klimeiland

Activiteit na het klimmen

Wij begrijpen dat je na dat intensieve klimmen toe bent aan een heerlijke lunch, borrel of diner. Daarvoor kunt u terecht bij restaurant Waterfront aan de andere kant van de plas. Toch nog wat energie over of zin in nog een andere activiteit? Dat kan! Bij Watersportcentrum Vlietland is het mogelijk om een boot te huren. Maak een leuke vaartocht in een sloep of motorboot. Of huur een zeilboot, kano, waterfiets of roeiboot.

+ Hoeveel parcours zijn er in het Klimbos?

Het Klimbos heeft 7 verschillende parcours, de routes zijn op 4 verschillende hoogtes.

+ Hoeveel obstakels heeft het klimpark?

Er zijn in totaal 50 obstakels, daarnaast zijn er ook nog 10 kabelbanen. De langste kabelbaan is ruim 100 meter.

+ Is het klimpark makkelijk te bereiken met de auto?

Het klimpark is makkelijk te bereiken en ligt dichtbij de A4, daarnaast kan je er gratis parkeren.