Klimbos bij Vlietland

Klimbos bij Vlietland

Midden in het recreatiegebied Vlietland ligt het klimbos Het Klimeiland. Vanaf dit op palen gebouwde klimbos heb je een prachtig uitzicht over de plas en de rest van het recreatiegebied Vlietland. Maar veel tijd heb jij waarschijnlijk niet om te genieten van het mooie uitzicht, want je bent veel te druk bezig met het uitdagende parcours. Het klimparcours is namelijk geschikt voor beginners én gevorderden. Het is al mogelijk om vanaf 1 persoon te reserveren of neem jouw familie en vrienden mee. Daarnaast heeft het klimbos arrangementen voor klassen, bedrijven en kinderpartijtjes. De mogelijkheden zijn eindeloos bij Het Klimeiland.
Klimbos Leiden

Parcours

Bij Het Klimeiland klim je op 7 parcours, verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Begin de klimtocht bijvoorbeeld op 1 en 4 meter en vervolg je route uiteindelijk naar 7 en 11 meter. Het klimbos bestaat uit 50 klimobstakels met 10 kabelbanen. Als afsluiter is er de 100 meter lange kabelbaan. Voor de kleinere klimmers (vanaf 5 jaar) is er de 1 meter route.

We beginnen met een veiligheidsinstructie, waarna jullie vervolgens 2,5 uur lang zelfstandig in twee- of drietallen gaan klimmen. Op het klimparcours maken wij gebruik van een continu veiligheidssysteemdit zorgt er voor dat klimmers nooit zonder zekering op de parcours staan. Gemiddeld gezien lukt het om alle vier de hoogtes in de gegeven 2,5 uur te klimmen. In sommige gevallen lukt het zelfs om alle 7 de parcours te klimmen. Maar wees niet getreurd als het niet lukt, des te groter is de uitdaging voor de volgende keer.

Bereikbaarheid

Bij het klimbos Het Klimeiland waan je je midden in de natuur en ver weg van de bewoonde wereld, maar niets is minder waar. Het Klimeiland ligt midden in de Randstad en is uitstekend bereikbaar met de auto, de fiets, het openbaar vervoer, te voet en zelfs met de boot. Vanaf de plas kan je ook aanleggen met de boot bij de aanlegsteiger om vervolgens in het klimbos naar verschillende hoogtes te klimmen.