Vakantiekamp Vlietlandweek

Voor kinderen van 10 jaar en ouder

Gepubliceerd op

Vakantiekamp Vlietlandweek

 

Vervelen tijdens de zomervakantie? Nee natuurlijk niet, want ook dit jaar is er weer het leukste vakantiekamp in de regio; de Vlietlandweek! De Vlietlandweek is speciaal voor kinderen van 10 jaar en ouder jaar die het liefst de hele dag buiten spelen en actief bezig zijn. Want tijdens dit gezellige vakantiekamp gaan wij geweldige avonturen beleven in het recreatiegebied Vlietland. Vrienden maken, lekker buiten zijn en plezier staan centraal deze week!

 

Avontuurlijke week

Bij recreatiegebied Vlietland is enorm veel te doen! En tijdens de avontuurlijke Vlietlandweek gaan de kinderen een groot deel van deze activiteiten uitproberen.Β Deze week gaan wij namelijk klimmen in het klimpark Het Klimeiland, met zelfgebouwde vlotten naar de overkant van de plas varen, de belangrijkste kanotechnieken leren en deze meteen in de praktijk brengen en de basistechnieken van het zeilen oefenen in de Polyvalk.Β Deze activiteiten worden uiteraard begeleid door onze ervaren instructeurs.

Samenwerking is de basis van deze spannende dagen. Gedurende de week moeten de kinderen tussen de activiteiten door goed opletten, want in het recreatiegebied liggen sleutels verspreid. Deze kunnen alleen gevonden worden als de uitdaging wordt aangegaan. Welk team wint het eindspel?

 

Activiteiten

De week wordt gestart met een survivaltocht door het mooie recreatiegebied Vlietland. Door middel van spelletjes en opdrachten leren de kinderen elkaar en het gebied meteen goed kennen. Daarbij moeten zij verschillende opdrachten uitvoeren om de sleutel te bemachtigen. Maar we gaan nog zoveel meer doen:

 

Klimmen

De dag begint met een tocht in de Drakenkano door de slootjes richting Het Klimeiland. Bij Het Klimeiland aangekomen staat een grote uitdaging te wachten. Tot welke hoogte durven zij te klimmen? En lukt het ze om de volgende sleutel te bemachtigen?

 

Zeilen

Een Vlietlandweek zonder te zeilen is natuurlijk onmogelijk. We tuigen, mannen, wenden en verhalen de boot met elkaar. Wat betekent dit allemaal? Dat leren de kinderen allemaal tijdens deze mooie dag op het water!

 

Vlotten bouwen

Met palen, tonnen en touwen maken de kinderen het mooiste vlot van Vlietland. Maar die bouwmaterialen moeten zij wel eerst verdienen. Wie kan de uitdaging aan en verdient de extra materialen? Vandaag zoeken we de sleutel van de keukenkist…

 

KanoΓ«n en zwemmen

KanoΓ«n, het klinkt zo makkelijk. Maar het is lastiger dan gedacht. Gelukkig leren de kinderen vandaag alles over deze watersport. Eerst leren zij de basis van de peddeltechnieken en vervolgens worden deze in de praktijk gebracht tijdens een leuke kanotocht. Na vandaag zijn de kinderen echte kanoprofessionals, mΓ©t spierballen.

 

Algemene info

Leeftijd: 10 t/m 13 jaar
Datum: 10 t/m 14 juli & 14 t/m 18 augustus
Tijd: 10:00 tot 16:30 (donderdag en vrijdag afwijkend)
Betreft: Week vol met activiteiten zonder overnachting, inclusief lunch en tussendoortjes

Het vakantiekamp is zonder overnachting. Dus iedereen wordt aan het eind van de dag weer opgehaald, zodat we na een goede nachtrust weer helemaal klaar zijn voor een nieuwe dag vol met avonturen.

 

Willen jullie toch overnachten? Ga met het hele gezin kamperen op Camping Vlietland. Dit kan met eigen kampeermiddelen of in de trekkershut. Een heerlijke vakantie voor de hele familie.

klik hieronder om direct te boeken!

Buitensporten

Vlietlandweek


Een hele week Vlietland!