Winterstalling

Bootstalling in de winter

Ligplaatshouders kunnen hun boot ook in de winter bij Vlietland stallen. De winterstalling loopt van half oktober tot eind maart. Aan het begin en eind van het seizoen is de Algemene Botendag, waarbij alle ligplaatshouders (kosteloos) gebruik kunnen maken van elkaars hulp en de faciliteiten van Vlietland (kraanbaan, trailers, etc.). Houd de Evenementen in de gaten voor de data. Samen zorgen wij er dan voor dat alle boten aan het eind van de dag op de kant staan. Uiteraard zorgen wij voor koffie en wat lekkers.

Winterstalling voor ligplaatshouders boxen

Voor de boten die in het water liggen zijn er verschillende opties met betrekking tot de winterstalling.

Eigen trailer

U kunt ervoor kiezen om de zeilboot op uw eigen trailer op de camping te stallen. WSC Vlietland kiest de meest geschikte plek waar de trailer gestald kan worden.

Bokstalling

Daarnaast kunt u, als u niet over een trailer beschikt, een bok bij ons huren. In dit geval mag de boot niet zwaarder zijn dan 1000 kg. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de boot in het najaar met de kraanbaan uit het water op bok wordt gezet (eind oktober) en in het voorjaar (begin maart) weer in de box wordt gelegd.

In het water 

Uiteraard is het ook mogelijk om de boot in het water te laten liggen. De boot kan verplaatst worden naar een door WSC Vlietland aangewezen plek in de haven. De boten worden zoveel mogelijk bij elkaar in de luwte gelegd.

Winterstalling buiten Vlietland

Als u geen gebruik maakt van winterstalling bij Vlietland moet uw boot uiterlijk 21 oktober opgehaald worden.

 

Winterstalling voor stalling op het jollenveld

Ook voor booteigenaren met een boot op het jollenveld zijn er verschillende mogelijkheden voor de winterstalling.

Buiten

De boten kunnen ’s winters ook buiten blijven liggen. In dat geval wordt er de meest geschikte plek op het veld uitgezocht door WSC Vlietland. Boten groter dan 4,20 meter kunnen alleen van de buitenstalling op hun eigen plek gebruik maken.

Binnen

Voor boten op het jollenveld tot 4,20 meter biedt Vlietland binnenstalling in de winter aan. De boten worden door medewerkers van Vlietland in de eerste week van november binnen gestald en zij zorgen ervoor dat de boten in het voorjaar (begin maart) weer buiten op hun plek liggen.

 

Tarieven winterstalling 2017-2018

Onze medewerkers helpen u graag bij het op de kant zetten van uw boot, bijvoorbeeld door een sleepje of traileren vanaf de trailerhelling. Maak wel even een afspraak hiervoor, zodat er iemand beschikbaar is om u te helpen. Onderstaande tarieven gelden voor ligplaatshouders van Haven Vlietland.

Opties winterstalling boten haven
Buiten; In het water  € 140,00
Buiten; Op uw eigen trailer (zeilboot)  € 140,00
Buiten; Op een bok van Vlietland  € 310,00
Opties winterstalling boten jollenveld
Buiten; Optimist  € 55,00
Buiten; Overige boten < 4,20 meter  € 92,50
Buiten; Overige boten > 4,20 meter  € 104,00
Binnen; Boten < 4,20 meter  € 162,50
Binnen; Optimist  € 95,00

 

Overige kosten
Sleepje naar de trailerhelling, v.a.  € 15,00*
Boot uit het water via helling, v.a.  € 15,00*
Boot uit het water via kraanbaan, v.a.  € 35,00*
Rit vanaf helling naar camping, v.a.  € 15,00*

* Dit is gratis op de Algemene Botendag, tussen 10:00 – 13:00 uur.