Vlietlandweek

Vlietlandweek 2021 is vol geboekt! Helaas zijn er geen plaatsen meer vrij…

Outdoor week

De Vlietlandweek is een outdoor week voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. Tijdens de Vlietlandweek komt een groot scala van de activiteiten die op Vlietland mogelijk zijn aan bod. We beginnen elke dag om 10:00 en zullen tot 16:30 bezig zijn met de activiteiten. Om 16:30 kan jouw zoon/dochter weer opgehaald worden, gedurende de Vlietlandweek slapen de kinderen thuis.

Voor wie?

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar, het liefst de hele dag buiten en graag actief bezig? Dan is dit voor jou de ideale vakantieweek. Plezier, nieuwe vrienden maken en lekker buiten zijn staat deze week centraal.

Programma

De week starten we met een survivaldag waarbij we elkaar en het recreatiegebied Vlietland zullen leren kennen. We maken een tocht door het gebied waar we onderweg verschillende spellen en uitdagende opdrachten doen om de sleutel te bemachtigen. Na deze dag is één ding zeker; dit belooft een hele gave week te worden.

Verder zullen we deze week de hoogte opzoeken in het klimpark op Het Klimeiland, gaan we een vlot bouwen om de plas mee over te kunnen steken, maken we een tocht in de kano’s en stappen we voor één dag de zeilboot in.

Voor elke activiteit krijgen de deelnemers uiteraard de instructies die nodig zijn om de activiteit goed uit te kunnen voeren. Zo wordt het klimmen voorafgegaan met de veiligheidsinstructies en een instructieparcours, wordt er bij het kanoën eerst geoefend voordat we een kanotocht gaan maken en komen er bij het zeilen de nodige knopen en windrichtingen voorbij.

Naast de activiteiten staat er ook nog een speciale opdracht centraal tijdens deze week en samenwerking is daarbij zeer belangrijk. Gedurende de week moeten de kinderen tussen de activiteiten door goed opletten, want in het recreatiegebied liggen sleutels verspreid. Deze kunnen alleen gevonden worden als de uitdaging wordt aangegaan. Welk team wint het eindspel?

Wanneer?

Maandag tot en met vrijdag van  10:00 tot 16:30 uur.

Inbegrepen

– Alle activiteiten, inclusief de juiste materialen
– Lunch
– Snacks en drinken tussendoor