Vlietlandweek

Inschrijvingen 2019

Boek nu online voor dé Vlietlandweek.


Outdoor week

De Vlietlandweek is een outdoor week voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. Tijdens de Vlietlandweek komt een groot scala van de activiteiten die op Vlietland mogelijk zijn aan bod. We beginnen elke dag om 10:00 en zullen tot 16:30 bezig zijn met de activiteiten. Om 16:30 kan uw zoon/dochter weer opgehaald worden, gedurende de Vlietlandweek slapen de kinderen thuis.

Voor wie?

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar, het liefst de hele dag buiten en graag actief bezig? Dan is dit voor jou de ideale vakantieweek. Plezier, nieuwe vrienden maken en lekker buiten zijn staat deze week centraal.

Programma

De week starten we met een survivaldag waarbij we elkaar en het recreatiegebied Vlietland zullen leren kennen. We maken een tocht door het gebied waarbij we onderweg verschillende spellen en uitdagende opdrachten doen. Na deze dag is één ding zeker; dit belooft een hele gave week te worden.

Verder zullen we deze week de hoogte opzoeken in het klimpark op Het Klimeiland, gaan we een vlot bouwen om de plas mee over te kunnen steken, maken we een tocht in de kano’s en stappen we voor één dag de zeilboot in.

Voor elke activiteit krijgen de deelnemers uiteraard de instructies die nodig zijn om de activiteit goed uit te kunnen voeren. Zo wordt het klimmen voorafgegaan met de veiligheidsinstructies en een instructieparcours, wordt er bij het kanoën eerst geoefend voordat we een kanotocht gaan maken en komen er bij het zeilen de nodige knopen en windrichtingen voorbij.

Naast de activiteiten staat er ook nog een speciale opdracht centraal tijdens de week. In de centrale ruimte hangen vijf sloten die geopend moeten worden met een sleutel. Deze sleutels liggen verspreid in het recreatiegebied en kunnen gevonden worden met een schatkaart. De schatkaart lossen zij op door, tussen de activiteiten en het plezier maken door, op de omgeving te letten. Als zij alle sleutels hebben gevonden, kunnen zij op vrijdagmiddag alle sloten openen en hebben zij de opdracht volbracht!

Wanneer?

In 2019 zal de Vlietlandweek plaatsvinden in de week van 19 augustus

Inbegrepen

– Alle activiteiten, inclusief de juiste materialen
– Lunch
– Snacks en drinken tussendoor

 

vlietlandweek