Bootverhuur Den Haag

Grote kans dat u al eens met een boot van Watersportcentrum Vlietland naar het centrum van Leiden bent gevaren. Maar wist u dat het ook mogelijk is om richting Den Haag te varen? U leest het goed, bij Watersportcentrum Vlietland is ook bootverhuur naar Den Haag mogelijk. Den Haag staat eigenlijk niet echt bekend om haar grachten. Zonde, want ook hier zijn prachtige vaartochten te maken.

Vaartocht door Den Haag

Vanuit Vlietland vaart u via de Vliet richting Leidschendam-Voorburg, daar voorbij slaat u af  richting het centrum van Den Haag. De meeste grachten van de stad zijn ontstaan in de 14e eeuw en een groot deel daarvan is nog intact. Tijdens uw tocht door het centrum van Den Haag zult u zich verwonderen over de rijke historie. U komt gedurende de vaartocht langs vele verschillende prachtige plekken, waaronder de Koninklijke Stallen, de Paleistuin, de Hooikade en gezellige terrassen. Kortom; een leuke route die u zeker een keer geprobeerd moet hebben. Ideaal voor een gezellige dag varen met familie of vrienden. Hapjes en drankjes mee aan boord en genieten maar.

Huur een boot

U vaart vanaf Vlietland naar Den Haag met een sloep of motorboot die u uiteraard bij Watersportcentrum Vlietland kunt huren. Voor beide boten hebt u geen vaarbewijs nodig. Voor vertrek krijgt u een duidelijke uitleg over de werking van de boot en daarna hebt u op de plas genoeg ruimte om aan de sloep of motorboot te wennen. Onze comfortabele sloepen hebben een ruime, diepe kuip en zijn geschikt voor 8 personen. Daarnaast is de sloep zeer wendbaar en gemakkelijk bestuurbaar door de helmstok. De motorboot is geschikt voor maximaal 4 personen. De boten hebben een stuur en worden elektrisch gestart.

Route

Bent u nog niet zo bekend met de wateren bij ons in de regio? Geen probleem. Wij leggen u uiteraard graag uit hoe u met de sloep of motorboot in Den Haag komt. Daarnaast geven wij u een kaart mee van het gebied en omgeving. Maar u kunt ook van te voren uw route uitstippelen op de website en app van Sloepennetwerk. Op de website en de app van Sloepennetwerk kunt u aan de hand van de knooppunten een route vaststellen. U ziet meteen hoeveel kilometers u tijdens het varen maakt en hoe lang u gemiddeld onderweg bent.