Varen in de polder

Varen in de polder

Een heerlijk dagje op het water, niets is zo ontspannend als varen. Vanaf Vlietland zijn de mogelijkheden voor vaarroutes eindeloos. De meesten kennen de route richting het centrum van Leiden wel. En ook de sluisjes van Leidschendam en de Kagerplassen zijn populaire locaties om naartoe te varen. Maar wist je dat je ook een hele andere kant op kan? Je kunt namelijk ook varen in de polder. Achter Het Klimeiland (aan de overkant van de plas) vind je de ‘geheime’ doorgang. Een minder bekende route, maar zeker de moeite waard. Even niet de drukte van de Vliet, maar genieten van een prachtig polderlandschap. Ga eens langs bij Boerderij ’t Geertje en breng een bezoek aan de geitjes, geniet van een lunch of koop heerlijke kaas/zuivel/vlees bij de landwinkel.

Prachtige vaarroute

Misschien ben je niet zo bekend met de vaarroutes in de omgeving van Vlietland. Dat is geen probleem, Sloepennetwerk helpt je bij het uitstippelen van de route.

Met behulp van Sloepennetwerk kun je de route varen. Deze vind je door de QR code te scannen.
Download de app ‘Sloepennetwerk’, ga in het menu naar β€˜Kaart’, klik linksonder op de gestippelde pijl, klik rechtsboven op β€˜Kies route’, vervolgens kies je voor het icoontje rechts van β€˜Kies een route’ en kun je onderstaande QR code scannen.

QR code Boerderij 't Geertje

Sloep of motorboot huren, voor varen in de polder

Wil je ook een dagje varen in de polder? Huur dan bij Watersportcentrum Vlietland een sloep of motorboot en ga deze route zelf uitproberen. Voor beide boten heb je geen vaarbewijs nodig. Voor vertrek krijg je een duidelijke uitleg over de werking van de boot en daarna heb je op de plas genoeg ruimte om aan de sloep of motorboot te wennen.

Onze comfortabele sloepen hebben een ruime, diepe kuip en zijn geschikt voor 8 personen. Daarnaast is de sloep zeer wendbaar en gemakkelijk bestuurbaar door de helmstok.

De motorboot is geschikt voor maximaal 4 personen. De boten hebben een stuur en worden elektrisch gestart.

+ Mag je een sloep of motorboot huren zonder vaarbewijs?

Een sloep of motorboot mag je huren zonder vaarbewijs. Wel krijg je bij het huren eerst uitleg van één van onze medewerkers.

+ Kan je parkeren bij ons watersportcentrum?

Wij hebben een zeer groot parkeerterrein waar de auto gratis kan worden geparkeerd.