Varen in de polder

Een heerlijk dagje op het water, niets is zo ontspannend als varen. Vanaf Vlietland zijn de mogelijkheden voor vaarroutes eindeloos. De meesten kennen de route richting het centrum van Leiden wel. En ook de sluisjes van Leidschendam en de Kagerplassen zijn populaire locaties om naartoe te varen. Maar wist u dat u ook een hele andere kant op kan? U kunt namelijk ook varen in de polder. Achter Het Klimeiland (aan de overkant van de plas) vindt u de ‘geheime’ doorgang. Een minder bekende route, maar zeker de moeite waard. Even niet de drukte van de Vliet, maar genieten van een prachtig polderlandschap. Ga eens langs bij Boerderij ’t Geertje en breng een bezoek aan de geitjes, geniet van een lunch of koop heerlijke kaas/zuivel/vlees bij de landwinkel.

Prachtige vaarroute

Misschien ben u niet zo bekend met de vaarroutes in de omgeving van Vlietland. Dat is geen probleem, Sloepennetwerk helpt u bij het uitstippelen van de route.

Met behulp van Sloepennetwerk kunt u de route varen. Deze vindt u door de QR code te scannen.
Download de app ‘Sloepennetwerk’, ga in het menu naar ‘Kaart’, klik linksonder op de gestippelde pijl, klik rechtsboven op ‘Kies route’, vervolgens kiest u voor het icoontje rechts van ‘Kies een route’ en kunt u onderstaande QR code scannen.

QR code Boerderij 't Geertje

Sloep of motorboot huren

Wilt u ook een dagje varen in de polder? Huur dan bij Watersportcentrum Vlietland een sloep of motorboot en ga deze route zelf uitproberen. Voor beide boten heeft u geen vaarbewijs nodig. Voor vertrek krijgt u een duidelijke uitleg over de werking van de boot en daarna hebt u op de plas genoeg ruimte om aan de sloep of motorboot te wennen.

Onze comfortabele sloepen hebben een ruime, diepe kuip en zijn geschikt voor 8 personen. Daarnaast is de sloep zeer wendbaar en gemakkelijk bestuurbaar door de helmstok.

De motorboot is geschikt voor maximaal 4 personen. De boten hebben een stuur en worden elektrisch gestart.