Varen

Sloepen

Ontdek de omgeving vanuit een sloep

Van april tot en metΒ half oktober kun je een sloep huren bij Vlietland. Vlietland is het perfecte startpunt voor een prachtige tocht met de sloep naar de grachten van Leiden, boerderij ’t Geertje in Stompwijk, de Kaag, Braassemermeer of de sluisjes bij Leidschendam. Als je nog niet precies weet waar je naar toe wilt, adviseren onze medewerkers je graag.

Je hebt geen vaarbewijs nodig en krijgt voor vertrek duidelijk uitgelegd hoe de boot werkt. Op de recreatieplas heb je alle ruimte om aan de boot te wennen. Onze sloepen hebben een ruime, diepe kuip. Daarnaast heeft de sloep een helmstok, waardoor de boot zeer wendbaar en gemakkelijk te besturen is. De huurder dient 18 jaar of ouder te zijn. Er mogen maximaal 8 personen mee aan boord. Voor vertrek krijg je een waterkaart mee en eventueel zwemvesten. De brandstof is bij de huur inbegrepen.

Reserveren

Al onze boten zijn gemakkelijk te reserveren via deze website. Je kunt een sloep reserveren voor een tijd van minimaal 2, uur, 3 uur, 4 uur of een hele dag. Dit gaat in vaste tijdsblokken. * De sloepen voor 2 uur en 3 uur zijn vanaf 2 dagen van te voren te boeken tot 3 uur voor vertrek.

Vaarregels

Voor het huren van een sloep heb je geen vaarbewijs of ervaring nodig, maar er gelden uiteraard wel algemene regels op het water. Bekijk hier de vaarregels.Β 

Algemene informatie

– Geen vaarbewijs nodig
– Zwemvesten en vaarkaarten zijn inbegrepen
– Brandstof is inbegrepen
– Voor maximaal 8 personen
– €150 borg
– Legitimatie verplicht

Voorwaarden

Voor de voorwaarden kunt u op onze huurvoorwaarden pagina kijken

+ Hoe oud moet je zijn voor het huren van een sloep.

De huurder moet minimaal 18 jaar oud zijn.