Sloepen

Ontdek de omgeving vanuit een sloep

Van april tot en met half oktober kunt u een sloep huren bij Vlietland. Vlietland is het perfecte startpunt voor een prachtige tocht met de sloep naar de grachten van Leiden, boerderij ’t Geertje in Stompwijk, de Kaag, Braassemermeer of de sluisjes bij Leidschendam. Als u nog niet precies weet waar u naar toe wilt, adviseren onze medewerkers u graag.

U heeft geen vaarbewijs nodig en krijgt voor vertrek duidelijk uitgelegd hoe de boot werkt. Op de recreatieplas heeft u alle ruimte om aan de boot te wennen. Onze sloepen hebben een ruime, diepe kuip. Daarnaast heeft de sloep een helmstok, waardoor de boot zeer wendbaar en gemakkelijk te besturen is. De huurder dient 18 jaar of ouder te zijn. Er mogen maximaal 8 personen mee aan boord. Voor vertrek krijgt u een waterkaart mee en eventueel zwemvesten. De brandstof is bij de huur inbegrepen.

Reserveren

U kunt een sloep reserveren voor een tijd van minimaal 4 uur (halve dag). Dit gaat in vaste tijdsblokken. Kortere periodes kunnen alleen ter plaatse worden geboekt op basis van beschikbaarheid.

De sloepen zijn in de zomervakantie soms ook ’s avonds te huur. U kunt dus na een dag hard werken nog een paar uur het water op voor een tocht. Bel (071 5612200) of vul het contactformulier in voor een aanvraag.

Vaarregels

Voor het huren van een sloep heeft u geen vaarbewijs of ervaring nodig, maar er gelden uiteraard wel regels op het water. Bekijk hier de vaarregels. 

Algemene informatie

– Geen vaarbewijs nodig
– Zwemvesten en vaarkaarten inbegrepen
– Brandstof inbegrepen
– Voor maximaal 8 personen
– €100 borg
– Legitimatie verplicht

 

sloep