Middelbareschool klasse-uitje klimmen

Middelbareschool klasse-uitje klimmen

Middelbareschool klasse-uitje klimmen

Aan de start van de 2,5 uur durende klimactiviteit krijgen de leerlingen alle klimmaterialen en instructies over het klimmen. Na het aflopen van een oefenparcours kunnen zij echt de hoogte opzoeken. Met 7 verschillende routes op 1, 4 (2x), 7(2x) en 11(2x) meter hoogte is er voor ieder wat wils. Na elke route komt met weer op de grond uit en kan er gekozen worden om een hoger parcours te doen, dezelfde nog een keer of even pauzeren. In totaal bestaat het klimpark uit meer dan 50 klimobstakels en 10 kabelbanen waarvan de langste zelfs 100 meter.
Voor de vlotte klimmers die over de routes heen vliegen heeft de instructeur altijd nog een extra uitdaging in petto.

Voor dit arrangement geldt een minimum aantal van 25 deelnemers.

In het klimpark maken we gebruik van het Expoglider® systeem. Daarmee worden de klimmers,  voordat je van start gaat, gezekerd aan de veiligheidskabel en zit je continu gezekerd tot je weer met beide benen op de grond staat. Klimpark Vlietland is bovendien het eerste park met een retrieval systeem op de kabelbanen, wat ervoor zorgt dat je niet met meer dan één persoon tegelijk van de kabelbaan naar beneden kunt.
Door dit systeem is het noodzakelijk dat iedere klimmer minimaal 1.40 groot is. Kinderen die korter zijn kunnen een flink aantal hindernissen niet nemen. Door het continu zekering-systeem kunnen zo ook niet ‘ingehaald’ worden, waardoor voor de rest van de groep oponthoud ontstaat.  Middelbareschool klasse-uitje klimmen

Klassenuitje: Klimmen Aanvraag

Aanvraag: klassenuitje klimmen

Middelbareschool klasse-uitje klimmen

De activiteit kan per klas, met meerdere klassen en ook in combinatie met andere (water)activiteiten. Doe via onderstaand formulier een (datum) aanvraag, dan maken wij samen een passend klim programma.