Boot huren Den Haag

Den Haag is de afgelopen jaren druk bezig geweest met de verbetering van de vaarroute naar en door het centrum van de stad. Ondanks dat Den Haag niet echt bekend staat om haar grachten, zult u merken dat ook deze stad over prachtige vaarwegen beschikt. Een mooie route die u zeker eens gemaakt moet hebben. Wist u dat u bij Watersportcentrum Vlietland een boot kunt huren om naar Den Haag te varen? De tocht vanaf Vlietland richting de stad is op zichzelf al prachtig. In combinatie met de vaarroute door het centrum hebt u de perfecte dag op het water.

Vaartocht door Den Haag

Via de Vliet vaart u langs Leidschendam en Voorburg en komt u via de Trekvliet/Haagvliet (Sloepennetwerk: rechtsaf bij punt 71) in het centrum van Den Haag terecht. De meeste grachten van de stad zijn ontstaan in de 14e eeuw en een groot deel daarvan is nog intact. Tijdens uw tocht door het centrum van Den Haag zult u zich verwonderen over de rijke historie. U komt gedurende de vaartocht langs vele verschillende prachtige plekken, waaronder de Koninklijke Stallen, de Paleistuin, de Hooikade en gezellige terrassen. Kortom; een leuke route die u zeker een keer geprobeerd moet hebben. Ideaal voor een gezellige dag varen met familie of vrienden. Hapjes en drankjes mee aan boord en genieten maar.

Huur een boot

U vaart vanaf Vlietland naar Den Haag met een sloep die u uiteraard bij Watersportcentrum Vlietland kunt huren. Een vaarbewijs is niet nodig. Voor vertrek krijgt u een duidelijke uitleg over de werking van de boot en daarna hebt u op de plas genoeg ruimte om aan de sloep te wennen. Onze comfortabele sloepen hebben een ruime, diepe kuip en zijn geschikt voor 8 personen. Daarnaast is de sloep zeer wendbaar en gemakkelijk bestuurbaar door de helmstok.

Route

Bent u nog niet zo bekend met de wateren bij ons in de regio? Geen probleem. Wij leggen u uiteraard graag uit hoe u met de sloep in Den Haag komt. Daarnaast geven wij u een kaart mee van het gebied en omgeving. Maar u kunt ook van te voren uw route uitstippelen op de website en app van Sloepennetwerk. Op de website en de app van Sloepennetwerk kunt u aan de hand van de knooppunten een route vaststellen. U ziet meteen hoeveel kilometers u tijdens het varen maakt en hoe lang u gemiddeld onderweg bent.

Ook zijn er prachtige vaarroutes door Leiden.