Klimmen

Routes op 1,4,7&11m hoogte

Klimparcours

Klimparcours op het Klimeiland

In het klimparcours op het Klimeiland kun je klimmen op 1, 4, 7 en 11 meter hoogte. Hoe hoger je komt, hoe uitdagender de routes zullen worden. Na elke route kom je weer op de grond of in de klimtoren uit en kan je zelf kiezen of je naar de volgende route gaat, even pauzeert of dezelfde route nog een keer gaat klimmen.

Lage parcours

1-meter

In 2022 hebben we hier een nieuwe route van gemaakt, hier kun je 1,5u over de route klimmen. Reserveer vooraf online. Het 1m parcours is vooral geschikt voor de kinderen die nog geen 1.40 meter zijn en bijvoorbeeld mee zijn gekomen met broer/zus of vrienden. Op dit echte klimparcours vinden klimmers v.a. 6 jaar* genoeg uitdaging; je klimt over touwbruggen net boven het water, sjeest over touwslingers en loopt over picknicktafels πŸ™‚ Hiervoor krijg je van ons een (groene) helm op en korte uitleg om vervolgensΒ  vrijuit te kunnen klimmen en klauteren.

*kinderen van 6 jaar mogen klimmen onder toezicht van een ouder, per 5 kids een ouder. Klimmers van 5 jaar mogen ook op de 1m route klimmen onder begeleiding van een ouder, per kind.

Reserveer het 1 meter klimparcours online (klik hier)

Hoge parcours

4-meter

De 4-meter route is vanaf begin 2020 opgesplitst in twee routes. Op 4a begin je over stabiele obstakels, maar zal je gaandeweg steeds meer schommels tegen komen. Op 4B kom je twee korte kabelbanen en onder andere een stukje klimmuur tegen.

7-meter

Op 7 meter hoogte zijn er 2 routes, 7A en 7B, met beide hun eigen kenmerkende obstakels.

De 7B bestaat voornamelijk uit stabiele obstakels waar je overheen klimt, waarbij je eindigt met 2 lange ziplines van zeker 100 meter lang. Voor de echte zipline liefhebbers is dit het ideale parcours.

De 7A is iets zwaarder dan de 7B, maar heb je ooit op een paardenzadel gezeten op 7-meter hoogte? Nee..? Dan moet je deze route zeker proberen!

11-meter

Net als op 7 meter hoogte, zijn er op 11 meter 2 klimroutes. Op de 11B suis je na een zware klim met 2 lange ziplines weer naar beneden. De 11A is daarentegen zwaar tot het eind en alleen voor de echte diehards.

Reserveer het hoge klimparcours Online (klik hier)

In de video hieronder krijg je een indruk van hoe het klimparcours er uit ziet.