Klimpark Zuid-Holland

Klimpark Zuid-Holland

Op zoek naar een uitdagende activiteit? Kom dan klimmen in het leukste klimpark van Zuid-Holland. Een gezellig dagje met z’n tweeën of met een groep vrienden of familie. Het Klimeiland, gelegen in het recreatiegebied Vlietland, is de ideale uitvalsbasis voor een spannend dagje uit. Beginner of gevorderde, het klimpark biedt voor iedereen uitdagende parcours. Ook is er een 1 meter route voor kinderen vanaf 5 jaar.
Klimpark Zuid-Holland

Klimparcours

Bij Het Klimeiland klim je op 7 parcours, verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Begin je klimtocht bijvoorbeeld op 1 en 4 meter en vervolg je route uiteindelijk naar 7 en 11 meter. Het klimpark bestaat uit 50 klimobstakels met 10 kabelbanen. Als afsluiter is er de 100 meter lange kabelbaan. De 1-meter route is er voor kinderen vanaf 5 jaar oud.

We beginnen met een veiligheidsinstructie, waarna je vervolgens 2,5 uur lang zelfstandig in twee- of drietallen gaat klimmen. Op het klimparcours maken we gebruik van een continu veiligheidssysteemdit zorgt er voor dat klimmers nooit zonder zekering op de parcours staan. Gemiddeld gezien lukt het om alle vier de hoogtes in de gegeven 2,5 uur te klimmen. In sommige gevallen lukt het zelfs om alle 7 de parcours te klimmen. Maar wees niet getreurd als het niet lukt, des te groter is de uitdaging voor de volgende keer.

Groepen Klimpark Zuid-Holland

Het Klimeiland is uiteraard zeer geschikt voor een dagje uit met vrienden en familie, maar het is ook mogelijk om hier een kinderpartijtje te vieren of bedrijfsuitje te houden.

Het arrangement voor het kinderpartijtje is te boeken voor een groep van minstens 8 kinderen vanaf 8 jaar (met een minimale lengte van 1,40 meter). Na de instructie gaan zij zelfstandig klimmen. Ouders zijn niet verplicht om mee te klimmen, maar mogen dat uiteraard wel. Per 8 kinderen mag er één ouder mee klimmen voor het kindertarief. Sluit het partijtje af met een echte klimoorkonde, zodat alle vriendjes een bewijs hebben van hun klimtalent.

Zijn jouw collega’s dapper genoeg om tot het hoogste parcours te komen? Daar kun je nu achter komen! Vanaf 10 personen kun je al een bedrijfsuitje boeken. Maak de ervaring helemaal compleet met een overtocht vanaf de haven van Watersportcentrum Vlietland. En na een dagje avontuur, kan je altijd een hapje eten bij onze buren.

+ Is het Klimpark goed te bereiken met de auto?

Het klimpark is heel goed te bereiken met de auto. Het klimpark ligt dichtbij de A4.

+ Kan je gratis parkeren bij het klimpark?

Ja, je kan gratis parken bij het klimpark.

+ Voor wie is het klimpark geschikt?

Het klimpark is geschikt voor volwassen en kinderen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen bij ons klimmen.

+ Kan je eten & drinken bij Het Klimpark?

Er is koffie, thee, frisdrank, snoep en ijs te koop.

+ Mag je eigen consumpties nuttigen?

Het is toegestaan eigen consumpties mee te brengen, deze kun je aan de picknicktafels nuttigen.