Varen in Leiden

Varen in Leiden

Ga een dagje varen in Leiden en je zal meteen begrijpen waarom dit de meest populaire vaartocht vanaf Vlietland is. Al velen zijn je voorgegaan en hebben een mooie vaartocht door Leiden centrum gemaakt. Zelfs als je al bekend bent met Leiden, dan zal het opvallen dat de stad er totaal anders uitziet vanaf het water. In het centrum zijn er genoeg mogelijkheden om de boot aan te leggen en een drankje te nuttigen op één van de vele terrasboten.

Terrassen en boten in Leiden, varen in leiden.

Bootverhuur voor varen in Leiden

Ben je niet in het bezit van een eigen boot? Dan huur je toch een boot bij Watersportcentrum Vlietland! Bij ons huur je een sloep of motorboot voor een halve of hele dag en geniet van een ontspannen vaartocht door het centrum van Leiden. Voor beide boten is er geen vaarbewijs nodig. En voor vertrek krijg je een duidelijk uitleg over de werking van de sloep of motorboot. Op de recreatieplas heb je genoeg ruimte om aan de boot te wennen, zodat je helemaal klaar bent om te gaan varen in Leiden.

Routes

Het is geen probleem als je nog niet zo bekend bent met de vaarroutes in deze regio. Wij leggen graag uit hoe jij in Leiden komt. Mocht je een sloep of motorboot huren, dan geven wij een routekaart mee met daarop de waterwegen van het gebied, de omgeving en het centrum van Leiden. Daarnaast kan er gratis gebruik worden gemaakt van het Sloepennetwerk. Via de website of app stippel je gemakkelijkΒ aan de hand van knooppunten de route van tevoren uit. Dan zie je meteen hoeveel kilometers er gevaren worden.

Haven Vlietland

Haven Vlietland is zeer geliefd onder booteigenaren en passanten. Met een ligplaats bij Vlietland lig je direct aan een prachtige plas en de Vliet, vanwaar tochten naar de Kaag, Braassemermeer, boerderij ’t Geertje in Stompwijk, de sluisjes van Leidschendam Γ©n de grachten van Leiden gemaakt kunnen worden. Dit maakt het de ideale locatie. Leiden centrum is meestal geen onbekende vaarroute voor de booteigenaren. Het is een leuke route voor een dagje uit met de familie of met vrienden. Kijk hier voor meer informatie over Haven Vlietland.

+ Met welke gehuurde boot kan ik best varen naar Leiden?

Je kan het best varen naar het centrum van Leiden met de sloep. Dit is het meest comfortabel.

+ Kan je een sloep huren voor een hele dag?

Bij ons kan je een sloep huren voor een hele dag. Daarnaast kan je ook de sloep huren voor een halve dag als je naar Leiden wil.

+ Is Leiden leuk om door heen te varen?

Vanaf het water is Leiden wellicht nog wel mooier. Je kan door de grachten varen, maar ook over de kanalen rondom Leiden.