Varen in Leiden

Ga een dagje varen in Leiden en u zult meteen begrijpen waarom dit de meest populaire vaartocht vanaf Vlietland is. Al velen zijn u voorgegaan en hebben een mooie vaartocht door Leiden centrum gemaakt. Zelfs als u al bekend bent met Leiden, dan zal het u opvallen dat de stad er totaal anders uitziet vanaf het water. In het centrum vindt u genoeg mogelijkheden om de boot aan te leggen en een drankje te nuttigen op één van de vele terrasboten.

Terrassen en boten in Leiden

 

Bootverhuur voor varen in Leiden

Bent u niet in het bezit van een eigen boot? Dan huurt u toch een boot bij Watersportcentrum Vlietland! Bij ons huurt u een sloep of motorboot voor een halve of hele dag en geniet u van een ontspannen vaartocht door het centrum van Leiden. Voor beide boten hebt u geen vaarbewijs nodig. En voor vertrek krijgt u een duidelijk uitleg over de werking van de sloep of motorboot. Op de recreatieplas hebt u genoeg ruimte om aan de boot te wennen, zodat u helemaal klaar bent om te gaan varen in Leiden.

Routes

Het is geen probleem als u nog niet zo bekend bent met de vaarroutes in deze regio. Wij leggen u graag uit hoe u in Leiden komt. Mocht u een sloep of motorboot huren, dan geven wij een routekaart mee met daarop de waterwegen van het gebied, de omgeving en het centrum van Leiden. Daarnaast kunt u gratis gebruik maken van Sloepennetwerk. Via de website of app stippelt u aan de hand van knooppunten van te voren de route uit. U ziet meteen hoeveel kilometers u tijdens het varen maakt en hoe lang u er gemiddeld over doet.

Haven Vlietland

Haven Vlietland is zeer geliefd onder booteigenaren en passanten. Met een ligplaats bij Vlietland ligt u direct aan een prachtige plas en de Vliet, vanwaar u tochten naar de Kaag, Braassemermeer, boerderij ’t Geertje in Stompwijk, de sluisjes van Leidschendam én de grachten van Leiden kunt maken. Dit maakt het de ideale locatie. Leiden centrum is meestal geen onbekende vaarroute voor de booteigenaren. Het is een leuke route voor een dagje uit met de familie of met vrienden. Kijk hier voor meer informatie over Haven Vlietland.