Watersport

Watersport

Recreatiegebied Vlietland is een walhalla voor liefhebbers van watersport. Omdat er op de plas door gemotoriseerde boten niet harder dan 6 kilometer per uur gevaren mag worden, is het een ideaal gebied voor kleinere boten, zeilboten en uiteraard windsurfers. Op een mooie dag komen er vele watersporters voorbij. De plas is groot genoeg voor iedereen en toch overzichtelijk voor de beginners onder ons. Daarnaast ligt het recreatiegebied Vlietland direct aan de Vliet, dus ook met jouw eigen boot (van maximaal 7 meter) kun je een leuk rondje maken.

Zeilen

De plas van Vlietland is ideaal om te zeilen. Niet alleen als gevorderde, maar ook als beginner. Gedurende de mei- en zomervakantie worden hier zeilcursussen voor kinderen gegeven bij Zeilschool Vlietland. De locatie is perfect om het zeilen onder de knie te krijgen. Maar ook voor de gevorderde is het een leuke plek om een mooie tocht te maken.

In ons blog legt Hoofdinstructeur Hein alles uit omtrent de zeilcursussen.

Haven Vlietland

Al vele jaren is dit gebied een populaire locatie voor watersporters. Geen wonder dat er al velen hebben gekozen om van Vlietland hun thuishaven te maken. In de haven van Vlietland is er ruimte voor zo’n 300 ligplaatsen voor (zeil- en motor)boten tot 7 meter. Daarnaast beschikken wij over ruim 100 plekken op het jollenveld waar je kleine zeilboten kunt stallen, zoals een Optimist, Topaz, Laser, Pico of Splash.

Boot huren

Mocht je niet over een eigen boot beschikken, dan kun je alsnog vanaf het water genieten van deze geweldige plek. Bij de bootverhuur van Watersportcentrum Vlietland huur je verschillende soorten boten, waaronder sloepen, motorboten, zeilboten (Polyvalk, Topaz en Optimist), kano’s, waterfietsen en roeiboten. Er is voor elk wat wils. Ga je voor een ontspannende dag varen? Dan zijn de motorboten en sloepen ideaal. Met de kano verken je niet alleen de plas van Vlietland, maar ook de smalle en uitdagende slootjes in het gebied. Zin in een uurtje extra actief doen? Dan is de waterfiets of roeiboot de perfecte keuze.