Varen

Kano's

Door de smalle slootjes van Vlietland

Rondom Vlietland zijn meerdere leuke kanoroutes te vinden, van een uurtje door de smalle slootjes in het gebied tot de prachtige Vlietlandroute. Wij hebben verschillende kano’s te huur, namelijk de 1-persoons, 2-persoons, 3-persoons en 10-persoons kano’s. Wil je in alle rust in je eentje van de omgeving genieten, een uurtje spetteren met de kinderen of met z’n allen een middag een avontuurlijke tocht in de kano maken: het kan allemaal bij Watersportcentrum Vlietland!

Wij hebben meerdere routes op een vaarkaart die je mee kunt nemen in de kano:

Vlietland verkennen

Je kunt er voor kiezen om lekker de plas te verkennen en het meer van vlietland over te steken, nog een stukje verder en je komt op het 2de meer, tussen het eiland door en weer terug. let op: We raden af om met drukke dagen op de Vliet te gaan kanoΓ«n. Een andere route gaat vanaf onze kano steiger in noord-oostelijke richting naar de spartelvijver, daar kunnen je door hele smalle slootjes [met in het hoogseizoen flink hoog riet] onder meerdere bruggen door, vanuit daar kom je weer uit op het grote meer. Je kunt er voor kiezen om nog even via het Klimeiland te varen, daarna steek je het meer dwars over terug naar de kanosteiger. De route kun je in 1 a 1,5 uur kanoΓ«n.

Onder de a4 doorΒ 

Wil je de route nog uitdagender maken dan steek je vanaf de spartelvijver onder de snelweg door, deze is met de recente verbreding van de a4 nog veel langer geworden. Je kunt hier onderdeel met een 1 of 2 persoons kayak. Deze route kun je 1,5 a 2 uur kanoΓ«n.

De Vlietlandroute (voor ervaren kanoΓ«rs)

De Vlietlandroute van 17 kilometer is een kanotocht die grotendeels uitgezet is rond het recreatiegebied Vlietland. Maar je kunt ook een gedeelte van de tocht kanoΓ«n of bijvoorbeeld naar Boerderij ’t Geertje in Stompwijk voor een kop koffie. Een speciale vaarkaart voor de kano zit bij de huur van de kano inbegrepen.

Reserveren

Al onze boten zijn gemakkelijk via deze website te reserveren via Direct regelen.

Algemene informatie

– Zwemvesten en routekaart inbegrepen

Voorwaarden

Voor de voorwaarden kunt u op onze huurvoorwaarden pagina kijken