Welkom op het water

En ontdek een nieuwe wereld!

Gepubliceerd op

Welkom op het water

Nederland is een waterland en de watersport is dan ook een grote hobby van vele Nederlanders. Maar om nog meer mensen te overtuigen van de vele voordelen van deze sport is de HIWSA een campagne gestart. Een campagne waar wij ons uiteraard goed in kunnen vinden namelijk; ‘Welkom op het water‘. Met deze campagne probeert de HISWA meer mensen enthousiast te maken voor de watersport en ze meer uren het water op te krijgen, want watersport geeft je een ander perspectief. Omdat er zoveel verschillende watersporten zijn (zeilen, surfen, kiten, duiken, sloep varen, kanoΓ«n, roeien, etc.), is er voor iedereen wel een activiteit te bedenken die bij hem of haar past. Jong, oud, beginner of gevorderde, iedereen kan het water op!

Watersportcheck

Houdt u van een ontspannen, rustige en gezellige vaartocht? Of bent u meer een actieve en snelleΒ  watersporter zoals surfen en kiten? Ben je liever alleen op het water? Of juist gezellig met het hele gezin of een grote vriendengroep? Misschien heb je geen idee welke watersport geschikt is voor jou. EΓ©n ding is zeker; voor iedereen is er wel een watersport te vinden die bij hem/haar past. Benieuwd wat bij jou past? Doe dan de Watersportcheck op de website van HISWA.

Watersporten bij Vlietland

Uiteraard zijn wij bij Watersportcentrum Vlietland grote liefhebbers van de watersport en willen wij zoveel mogelijk mensen laten genieten van een heerlijke dag op het water. Wij hebben daarom vele mogelijkheden voor de verschillende soorten watersporters.Β Huur een sloep of motorboot voor een ontspannende tocht in de omgeving van Vlietland, een waterfiets of roeiboot voor een uurtje inspanning, een zeilboot voor een mooie tocht op de plas of een kano om het gebied te verkennen. Het recreatiegebied Vlietland en de omgeving zijn de ideale plek voor vele soorten watersporten.

Leren zeilen?

Watersporten is voor iedereen, maar voor sommige sporten is enige ervaring geen overbodige luxe. Daarom bieden wij voor kinderen verschillende zeilcursussen aan. Waaronder in de Optimist, Polyvalk en Topaz. Deze worden in de mei- en zomervakantie gegeven. Het belangrijkste doel tijdens de zeilcursus is de kinderen plezier in het zeilen te geven. Daarom hebben wij veel aandacht voor spel en veiligheid, zodat de kinderen iedere dag met vertrouwen in hun boot stappen.
Na de zeilcursus nog niet genoeg gezeild? Dan zijn de zeiltrainingen een leuke uitdaging! Tijdens deze trainingen voor beginner tot gevorderde gaan de zeilers onder begeleiding van instructeurs hun zeiltechnieken verbeteren. Niet alleen enorm gezellig met andere zeilers, maar ook nog eens zeer leerzaam.

Bootverhuur Huur een boot bij WSC Vlietland

De vloot van Vlietland

Varen Genieten op het water, vanaf april tot september

Mooie vaartocht bij Vlietland