Zeiltrainingen

Een compleet zeilseizoen

Volgens Zeilschool Vlietland kan het zeilseizoen niet lang genoeg duren. Dus waarom zouden wij ons dan alleen richten op de zeilcursussen in de mei- en zomervakantie? Daarom bieden wij ook zeiltrainingen aan. Zoals het al jarenlang populaire schipperen, maar dan voor alle niveaus. Zodat het voor iedere zeiler een lang, gezellig en mooi zeilseizoen is!

Schippertraining 

Doelgroep: kinderen tussen 8 t/m 12 jaar met een beginners diploma

De schippertrainingen zijn al vele jaren een bekend fenomeen bij Zeilschool Vlietland. Tijdens deze trainingen op de zaterdagmiddagen maken de kinderen onder begeleiding van de instructeurs extra meters in de Optimist. De kinderen hebben de basisvaardigheden al aardig onder de knie, dus deze dagen gaan echt om het opfrissen en bijschaven van deze kennis. Uiteraard staat plezier en gezelligheid gedurende de schippertrainingen centraal.

Boek de schippertraining hier

Gevorderdentraining  

Doelgroep: kinderen 9 t/m 12 jaar met (ver)gevorderd of expert niveau 

Zeilschool Vlietland biedt ook voor de gevorderde Optimist zeilers een training aan. Tijdens deze training behandelen wij uitdagende zeiltechnieken. Deze worden gekozen in overleg met de instructeurs en deelnemers. Voorbeelden van de technieken zijn het starten bij het wedstrijdzeilen, rol-tack en de rol-gijp. De deelnemers krijgen opdrachten om te oefenen. Daarnaast ontvangen zij van de instructeurs extra tips en trucs om nog beter te leren zeilen.

Boek de gevorderdentraining hier

Zwaardboottraining  

Doelgroep: jeugd met afgerond Beginners, (ver)Gevorderd of Expert niveau Zwaardboot  (of genoeg zeilervaring)

Deze training is speciaal voor de zeilers de zwaardboot met beginners evraring. In samenspraak met de instructeurs en deelnemers wordt de trainingsstof voor deze dag bepaald. Welke zeiltechnieken aan bod komen is afhankelijk van het niveau van de deelnemers en de weersomstandigheden. Deze mix van kinderen en volwassen van gevorderd tot vergevorderd, zorgt voor een leuke dynamiek in de groep en maakt het interessant voor iedere zwaardbootzeiler.

Boek de zwaardboottraining hier

Let wel, de trainingen zijn geen officieel lesmoment. Tijdens de trainingen kunnen er dus geen onderdelen van de vorderingenstaat afgetekend worden, wel is het een uitstekend moment om te oefenen ter voorbereiding van de lesweek of om juist na je lesweek de vaardigheden verder te ontwikkelen.