Zeiltrainingen

Een compleet zeilseizoen

Volgens Zeilschool Vlietland kan het zeilseizoen niet lang genoeg duren. Dus waarom zouden wij ons dan alleen richten op de zeilcursussen in de mei- en zomervakantie? Vanaf komend seizoen bieden wij daarom ook zeiltrainingen aan. Zoals het al jarenlang populaire schipperen, maar dan voor alle niveaus. Zodat het voor iedere zeiler een lang, gezellig en mooi zeilseizoen is!

Binnenkort is het mogelijk om deze trainingen online te boeken. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer de inschrijvingen van start gaan? Klik dan hier en vul het formulier in. Wij sturen u dan de informatie in een e-mail naar u toe.

Introductiedag

Doelgroep: kinderen die dit jaar voor het eerst een Optimistencursus gaan doen

Speciaal voor de kinderen die voor het eerst een zeilcursus komen volgen bij Zeilschool Vlietland hebben wij de introductiedag. Dit is de ideale manier om de kinderen voor te bereiden op de zeilcursus. Zo weten zij wat hen te wachten staat tijdens de cursus en maken zij kennis met de zeilschool. Het is uiteraard altijd fijn om van te voren even te zien waar je terecht komt. Niet alleen laten wij de kinderen alvast wennen aan de boot, ook leren zij de boot optuigen en varen zij in tweetallen een stuk over het meer.

Schippertraining 

Doelgroep: kinderen tussen 8 t/m 12 jaar die in bezit zijn van CWO I

De schippertrainingen zijn al vele jaren een bekend fenomeen bij Zeilschool Vlietland. Tijdens deze trainingen op de zaterdagmiddagen maken de kinderen onder begeleiding van de instructeurs extra meters in de Optimist. De kinderen hebben de basisvaardigheden al aardig onder de knie, dus deze dagen gaan echt om het opfrissen en bijschaven van deze kennis. Uiteraard staat plezier en gezelligheid gedurende de schippertrainingen centraal.

Gevorderdentraining  

Doelgroep: kinderen 9 t/m 12 jaar en in het bezit van CWO II of CWO III

Zeilschool Vlietland biedt ook voor de gevorderde Optimist zeilers een training aan. Tijdens deze training behandelen wij uitdagende zeiltechnieken. Deze worden gekozen in overleg met de instructeurs en deelnemers. Voorbeelden van de technieken zijn het starten bij het wedstrijdzeilen, rol-tack en de rol-gijp. De deelnemers krijgen opdrachten om te oefenen. Daarnaast ontvangen zij van de instructeurs extra tips en trucs om nog beter te leren zeilen.

Zwaardboottraining  

Doelgroep: kinderen én volwassenen die in het bezit zijn van Zwaardboot CWO I, II of III (of genoeg zeilervaring)

Deze training is speciaal voor de zeilers (kinderen én volwassenen) in de zwaardboot met minimaal CWO I. In samenspraak met de instructeurs en deelnemers wordt de trainingsstof voor deze dag bepaald. Welke zeiltechnieken aan bod komen is afhankelijk van het niveau van de deelnemers en de weersomstandigheden. Deze mix van kinderen en volwassen van gevorderd tot vergevorderd, zorgt voor een leuke dynamiek in de groep en maakt het interessant voor iedere zwaardbootzeiler.

 

Let op! De trainingen zijn geen officieel lesmoment. Tijdens de trainingen kunnen er dus geen onderdelen van de vorderingenstaat afgetekend worden.