Zeilcursus

 

Met veel plezier goed leren zeilen

– Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur (Let op: vanaf seizoen 2020 is de eindtijd aangepast, dus i.p.v. 16:30 uur)
– CWO opgeleid
– Ervaren instructeurs
– Iedere cursist zeilt in een eigen boot (bij Optimist en Topaz cursus)
– Inclusief lunch, tussendoortje en limo

Zeilschool Vlietland is een de CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) aangesloten zeilschool en geeft zeilcursussen aan kinderen vanaf 8 jaar. Met als belangrijkste doel dat de kinderen plezier in het zeilen krijgen. Daarom hebben wij veel aandacht voor spel en veiligheid, zodat zij iedere dag met (zelf)vertrouwen in hun boot stappen.

Gedurende de zeilweek (maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur) leren de kinderen onder begeleiding van ervaren instructeurs alles over het zeilen. Het begint allemaal met de theorie in het speciaal daarvoor ingerichte leslokaal. Maar na de theorielessen gaan de cursisten uiteraard vooral veel het water op! En iedere cursist heeft een eigen boot (bij Optimist en Topaz), zodat zij alle zeiltechnieken direct zelf kunnen oefenen.

Bij Zeilschool Vlietland werken wij met CWO diploma’s. Tijdens de zeilweek wordt de vorderingenstaat bijgehouden, deze vertelt welke onderdelen van het zeilen de cursist al onder de knie heeft. Als de cursist aan het eind van de zeilcursus nog niet aan alle eisen van het CWO diploma voldoet, krijgt de cursist de vorderingenstaat mee. Zodat hij/zij bij de volgende zeilcursus verder kan gaan waar hij/zij gebleven is.

Optimist

De Optimist is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Veel kinderen hebben nauwelijks ervaring met boten, daarom laten wij de kinderen door middel van spelsituaties aan de boot wennen. Daarna begint het ‘echte’ zeilen, met als doel de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen. 

Boek de Optimist cursus hier 

Sinds dit seizoen is het voor de zeilcursisten in de Optimist ook mogelijk om voor €39,- (voor dinsdag t/m vrijdag) gebruik te maken van de BZO (BuitenZeilschool Opvang). Cursisten van de zeilcursus in de Optimist zijn dan vanaf 9:00 uur al welkom op de zeilschool. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Polyvalk

Wanneer de kinderen 11 jaar of ouder zijn en te groot voor de Optimist, dan leren zij zeilen in de Polyvalk. Tijdens de cursus varen de cursisten met 2 of 3 medecursisten en een instructeur. Ook als de kinderen al zeilervaring hebben, dan kunnen zij nog veel leren in deze boot.

Boek de Polyvalk cursus hier 

Topaz

De Topaz is geschikt voor kinderen van 11 jaar en ouder. De cursisten leren hoe zij de boot alleen moeten varen. Wie in de Topaz wil leren zeilen, moet al zeilervaring hebben. Bijvoorbeeld in de Polyvalk (CWO I) of Optimist (CWO III).

Boek de Topaz cursus hier 

 

HISWA zeilcursus Vlietland CWO zeilcursus Vlietland