Kanoroutes rondom Vlietland

Voor beginners en gevorderden

Gepubliceerd op

Kanoroutes rondom Vlietland

Dat je bij Watersportcentrum Vlietland kano’s kunt huren, dat wist je vast al. En dat het recreatiegebied Vlietland ideaal is voor een leuke kanotocht, ook dat is niets nieuws. Maar wist je ook dat er nog veel meer spannende kanoroutes te ontdekken zijn? Van beginner tot gevorderde, er is een route voor iedereen.

Voor de routes buiten het recreatiegebied is het soms zelfs mogelijk om gebruik te maken van de app van Sloepennetwerk. Hier wordt dan ook naar verwezen in de tekst. Mocht je nog vragen hebben over de kanoroutes, dan helpen wij je uiteraard graag bij de receptie met het uitstippelen van de juiste route.

Voorschoten

Even boodschappen doen in Voorschoten maar dan anders? Dat kan met de kano! Gezellig met z’n tweeΓ«n op een geheel nieuwe manier de dagelijkse boodschappen halen. Als je een 3-persoonskano huurt, is er nog genoeg ruimte voor een volle boodschappentas op de terugweg.

Route

Vanaf Watersportcentrum Vlietland ga je de Vliet op via de eerste (Bakkersloot) of tweede uitgang richting Sloepennetwerkpunt 20. Aangekomen op de Vliet ga je naar rechts om vervolgens bij de eerste mogelijkheid linksaf te slaan. Deze route loopt langs de Carel Fabritiuslaan. Vanaf daar peddel je helemaal rechtdoor tot je niet meer verder kunt, hier is het centrum van Voorschoten.

Streekwinkel Boer en Goed

Bij Streekwinkel Boer en Goed kun je overheerlijke lokale lekkernijen kopen, van kaas tot honing en van jam tot kruidkoek. Allemaal vers van boeren uit het Groene Hart. Als je een bezoekje wilt brengen aan deze leuke winkel, dan kan dat uiteraard met de auto of fiets. Maar het is natuurlijk veel leuker om een keer met de kano te gaan.

Route

Vanaf Watersportcentrum Vlietland ga je achter Het Klimeiland onder de snelweg door naar Sloepennetwerkpunt 19. Vanaf daar is het naar links en peddel je aan één stuk door tot je op het Papemeer uitkomt. Daar vind je onder andere de streekwinkel Boer en Goed en een La Place.

Vlietlandroute (voor gevorderden)

Toe aan een uitdaging? Voor de echt ervaren kanoΓ«rs is er de Vlietlandroute. Deze route is 17 kilometer lang en laat je kennis maken met het recreatiegebied Vlietland, landgoederen, natuurgebieden en afwisselende landschappen.

Route

Vanaf Watersportcentrum Vlietland ga je onder de snelweg door achter Het Klimeiland richting Sloepennetwerkpunt 19 (op Meerburger Watering) en daar ga je linksaf richting punt 59. Daar ga je weer linksaf de Oude Rijn op richting punt 19 (op Oude Rijn). Let op! De Vlietlandroute loopt niet helemaal door tot punt 19, maar bij de eerste splitsing ga je naar links om de Nieuwe Rijn op te gaan. Vervolgens ga je de volgende weer links om op het Rijn-Schiekanaal te komen richting Sloepennetwerkpunt 55. Bij splitsing (Sloepennetwerkpunt 1) de route vervolgen over de Vliet (links). Om vervolgens bij Sloepennetwerkpunt 20 linksaf te gaan richting het recreatiegebied Vlietland. Na een mooie route kom je weer aan bij Watersportcentrum Vlietland.

 

 

Bootverhuur Huur een boot bij WSC Vlietland

De vloot van Vlietland

Bootverhuur

Kayaks 1 en/of 2 persoons


Kayaks 1 en/of 2 persoons

Bootverhuur

Canadese kano (3 pers)


Canadese kano (3 pers)