Schooluitje bij Vlietland

Een leuke start van het nieuwe schooljaar!

Gepubliceerd op

Schooluitje bij Vlietland

De zomervakantie is voorbij… Tijd voor een gezellig schooluitje om het schooljaar extra goed te starten. Wij bij Watersportcentrum Vlietland weten alles over een leuk schooluitje. Met al meer dan 25 jaar ervaring in programma’s voor buitensporten, weten onze ervaren instructeurs er een onvergetelijke dag van te maken.

Klassenuitje

Gezellig met klas op stap! Bij Watersportcentrum Vlietland is er altijd wat te doen. De klassenuitjes bij Vlietland zijn korte programma’s waarbij iedereen actief mee kan doen. Ideaal als jullie een keer iets anders willen doen dan in de schoolbanken zitten.

Vlotten & draken

Door middel van touwen, palen, tonnen en spanbanden maken de leerlingen met elkaar een vlot. De knopen moeten wel precies goed zijn, anders bestaat de kans dat het vlot uit elkaar valt en dat is niet ideaal midden op de plas. Vervolgens stappen de leerlingen met elkaar in de 10-persoons Drakenkano waarmee zij door de smalle slootjes van het recreatiegebied gaan varen. Let op, dit lijkt makkelijker dan het is!

Klimmen

Klimpark Het Klimeiland is de perfecte plek voor een gezellig klassenuitje waar ieder op zijn eigen niveau aan mee kan doen. Met 6 routes op 4 verschillende hoogtes is het een uitdaging voor beginner én gevorderde. Het klimpark heeft 50 elementen om te overwinnen en 10 kabelbanen om vanaf te roetsjen. Wie durft het aan?

Het klimmen kan gecombineerd worden met een overtocht. De klimmers worden per sloep vanaf Watersportcentrum Vlietland overgevaren naar Het Klimeiland. Na het klimmen varen jullie ook weer terug.

 

 

Schoolreisje

Speciaal voor de basisscholen hebben wij de schoolreisjes. Leuke actieve en uitdagende programma’s gericht op de bovenbouw van de basisschool waarbij ieder kind op zijn of haar manier kan meedoen. Lekker klimmen, survivallen, waterfietsen, vlotten bouwen en nog veel meer! Plezier gegarandeerd voor de kinderen én leraren. De programma’s duren ongeveer 4 tot 4,5 uur.

Vlotten + draken + survival + waterfietsen

Tijdens dit programma bouwen de kinderen hun eigen vlotten, varen zij in grote Drakenkano’s, kunnen zijn uitrazen op de survivalbaan en heerlijk afkoelen tijdens het waterfietsen. Een veelzijdig programma waarbij zij niet alleen lekker actief bezig zijn, maar ook flink moeten samenwerken. De instructeurs zijn uiteraard ieder moment van elk onderdeel aanwezig  om uitleg te geven en een handje te helpen waar nodig.

Klimmen + draken + waterfietsen

Een gevarieerd programma met activiteiten op het water en land. In twee- of drietallen klimmen de kinderen door het klimpark over 6 parcours op 4 verschillende hoogtes. In de Drakenkano maken de kinderen een spannende tocht door de slootjes in het recreatiegebied. Dit lijkt makkelijker dan het is, want de slootjes zijn zeer smal en de bruggen zijn laag. Hoe gaan we dat oplossen? Samenwerken! Bij een gezellig schoolreisje mag een rondje waterfietsen uiteraard niet ontbreken. Alle energie eruit of juist ontspannen dobberen.

Klimmen

Liever alleen klimmen zonder andere activiteiten? Dat kan uiteraard ook. Klimpark Het Klimeiland is geschikt voor beginners en gevorderden, dus een leuk schooluitje voor iedereen. Meestal lukt het de kinderen om binnen de 2,5 uur alle parcours af te leggen. Voor de echte gevorderden heeft de instructeur altijd nog een extra uitdaging.

Extra activiteiten

Naast de vaste onderdelen in het programma is het ook mogelijk om een onderdeel toe te voegen, zoals de survivalbaan of een overtocht met de boot. Dit onderdeel kan aan het basisprogramma worden toegevoegd of worden geruild voor een ander basisprogramma. Op deze manier kunnen jullie een programma samenstellen dat bij de leerlingen én leraren past.

 

Schoolsportdag

Speciaal voor de middelbare scholen is er de schoolsportdag. Deze programma’s zijn gericht op teambuilding, actief bezig zijn en uiteraard gezelligheid. Jullie kunnen ervoor kiezen om de groepen op te splitsen in klassen of de klassen te mixen.  Het onderstaande programma is een voorbeeld van een mogelijke samenstelling. Jullie kunnen ook zelf een programma samenstellen met behulp van de bouwstenen. Hoe groter de groep, hoe meer onderdelen. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag! Met onze jarenlange ervaring weten wij de leukste programma’s samen te stellen voor uw school.

Vlotten + draken + survival + waterfietsen

Een mooie combinatie van samenwerking, sportiviteit en ontspanning. Tijdens het vlotten bouwen, de Drakenkano en survivalbaan is samenwerking belangrijk, want het lijkt makkelijker dan het is. Na een instructie van de instructeur gaan de leerlingen zelf aan de slag. Op de waterfiets mogen de leerlingen even ontspannen, niks moet en alles mag.

Extra activiteiten

Of stel zelf een programma samen met de overige bouwstenen. Tijdens het kanoën leren de leerlingen de basistechnieken van het kanoën die zij vervolgens in de praktijk mogen brengen. Bij de teamestafette moeten de leerlingen zich in teams zo snel mogelijk van A naar B verplaatsen tijdens verschillende activiteiten zoals de Wandelende A, de Big Bag Jump, de Reuzenbal en de Defendertrek. Of bouw met de leerlingen een reuze katapult en raak zo vaak mogelijk het doelwit.