Leiden Waterstad

De stad vanaf het water

Gepubliceerd op

Leiden Waterstad

Je weet vast al dat de stad Leiden bekend staat om haar grachten en singels. Na Amsterdam heeft deze stad het meeste water, namelijk in totaal 28 kilometer. Als je wel eens met een boot door Leiden hebt gevaren, dan weet je als geen ander hoe prachtig deze stad is vanaf het water. Vele toeristen en Leidenaren genieten ieder jaar weer van mooie vaartochten over de wateren van deze historische stad. Geen wonder dus dat het water dit jaar extra in de schijnwerpers staat. Gedurende dit hele seizoen staat Leiden beter bekend als Leiden Waterstad en worden er op en rondom de grachten en singels verschillende evenementen georganiseerd.

Meerdere evenementen

Een mooie tocht per boot door het historische centrum is op zichzelf al een feestje, maar elk jaar staat Leiden bol van extra activiteiten. Denk hierbij aan Woodstock Op het Water, Sail Leiden en nog veel meer. Kijk hier voor het volledige programma van Leiden Waterstad. Naast de activiteiten op en rondom het water is er uiteraard nog veel meer te doen in de stad. Bijna iedere dag is er wel wat leuks te beleven. Bekijk de Uitagenda van Leiden voor alle activiteiten gedurende het hele jaar.

Vlietland

Vanaf recreatiegebied Vlietland komt u op vele mogelijke manieren in de prachtige stad Leiden. Zo kunt u met de auto, de fiets, het openbaar vervoer, te voet en zelfs met de boot. Watersportcentrum Vlietland verhuurt namelijk sloepen en motorboten waarmee u binnen 50 minuten in de stad bent. Geniet vanaf het water van deze sleutelstad of bezoek ÊÊn van de evenementen.

Ook als je van plan bent om meerdere dagen in de buurt van Leiden te verblijven dan is Vlietland de uitkomst. Bij Camping Vlietland ben je van harte welkom met een caravan, tent, vouwwagen, camper of in ÊÊn van de trekkershutten. Na een gezellige dag in de stad, laat je de drukte achter en kom je helemaal tot rust op Camping Vlietland.Leiden Waterstad