Thuishaven met vele mogelijkheden

Bootstalling bij Vlietland

Gepubliceerd op

Op dit moment hebben wij een wachtlijst voor de ligplaatsen, de lengte van de wachtlijst is verschillend per soort ligplaats en per soort boot.

Thuishaven met vele mogelijkheden

Haven Vlietland is de ideale thuishaven met vele mogelijkheden. Als ligplaatshouder bij de haven geniet je van vele voordelen. Je hebt niet alleen een ligplaats op één van de mooiste locaties in de regio, ook de haven zelf is van alle gemakken voorzien. Er is genoeg parkeerruimte voor jouw auto en je maakt gratis gebruik van het sanitair op de camping. Maar het grootste voordeel is uiteraard de perfecte ligging aan de plas en met de vele prachtige vaarroutes die mogelijk zijn vanaf Vlietland.

Ideaal voor zeilers

Haven Vlietland ligt direct aan de plas van het mooie recreatiegebied. Met een maximum vaarsnelheid van 6 kilometer per uur is het een zeer zeil- en surfvriendelijke vaargebied. In de haven van Vlietland zijn zo’n 300 ligplaatsen in het water en nog eens ruim honderd plekken op het jollenveld voor de kleinere zeilboten.

Vaarroutes voor de sloep of motorboot

Vele ligplaatshouders van Haven Vlietland kennen de prachtige route richting het centrum van Leiden. En ook de Kagerplassen wordt regelmatig bezocht. Maar er zijn nog zoveel meer mooie vaartochten te maken vanaf Vlietland. Wij hebben onze meest geliefde vaarroutes voor u op een rijtje gezet.

Polder

De Vliet brengt je naar vele mooie plekken, maar wist je dat je vanaf Vlietland ook de polder in kan? Achter Het Klimeiland begint de route (Sloepennetwerk: punt 19) vanwaar je door de polder richting Stompwijk vaart. Zeer geschikt voor een dagje varen. Maak een stop bij Boerderij ’t Geertje waar je onder andere lekker luncht, kaas/zuivel/vlees koopt in de landwinkel en uiteraard een bezoekje brengt aan de geitjes.

Den Haag centrum

Heb je deze route al eens geprobeerd? Den Haag is de afgelopen jaren druk bezig geweest met de verbetering van de vaarroute naar en door de stad. Via de Vliet vaar je langs Leidschendam en Voorburg en kom je via de Trekvliet/Haagvliet (Sloepennetwerk: rechtsaf bij punt 71) in Den Haag terecht. In de stad is het mogelijk om een rondje door het centrum te varen, maar je kunt er ook voor kiezen om door te varen tot Scheveningen.

Sluisjes van Leidschendam

Wellicht een bekende route, maar daarom niet minder leuk. Ideaal voor een korter stukje varen. Vaar over de Vliet richting de sluisjes van Leidschendam en droom weg bij de gigantische huizen met bijhorende tuinen die je onderweg tegenkomt. Aangekomen bij de sluisjes is het mogelijk om neer te strijken op één van de gezellige terrassen. En natuurlijk ook nog even een ijsje halen voor de terugweg.

Delft + Westland

Een andere mooie route is richting Delft en een rondje langs het Westland om vervolgens terug te keren naar de thuishaven. Perfect voor een lange dag weg. Onderweg richting Delft kom je uiteraard al langs prachtige plekken, maar ook het Westland biedt een mooi uitzicht. Langs het Westland vaar je langs verschillende kwekerijen en waan je je in een totaal ander deel van Nederland. Kortom; een echte vakantiedag.

Richting Leiden, maar dan anders

De route naar Leiden centrum kennen de meeste kapiteins wel, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden (en dus ook naar Leiden). Neem eens een andere route en ga via Oegstgeest, een leuke route die zeker een keer uitgeprobeerd moet worden. In plaats van rechtdoor richting Leiden ga je links (Sloepennetwerk: punt 1). Je vaart richting Katwijk aan den Rijn (Sloepennetwerk: punt 45) en vervolgens richting Oegstgeest. Vanaf daar heb je de mogelijkheid om naar Leiden centrum te varen.

Sloepennetwerk

Je kunt van te voren de route uit stippelen door middel van de app/website van Sloepennetwerk. Typ in het zoekveld ‘Vlietland, Leidschendam’ en klik op het ankertje (de haven van Vlietland) om het begin van de route te markeren. Tijdens het varen gebruikt u Sloepennetwerk als navigatie en wordt de duur van de vaartocht bijgehouden.

Zoveel te doen bij Vlietland

Wil je eens een keer wat anders dan een vaartocht maken? Dan is er nog genoeg te doen. Zo vinden er regelmatig interne en externe evenementen plaats in de regio en zijn er bij Vlietland nog genoeg andere activiteiten te ondernemen. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Evenementen

Bij en rondom Vlietland worden verschillende interne en externe evenementen georganiseerd. Zo vindt er voor de ligplaatshouders van Haven Vlietland jaarlijks de 4 uit 7 plaats.  Zeilwedstrijden voor beginners en gevorderden, iedereen is welkom om mee te doen.

Op onze website plaatsen wij regelmatig evenementen die leuk zijn voor onze ligplaatshouders. Houd onze website dus goed in de gaten en mis niets!

Andere leuke activiteiten

Er is zoveel te doen bij Vlietland. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan klimpark Het Klimeiland. Klim tot grote hoogte op de 7 parcours verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Geschikt voor de beginnende klimmer, maar ook zeker uitdagend genoeg voor de ervaren klimmer.

Of kies een keer een andere boot. Watersportcentrum Vlietland verhuurt verschillende boten. Maak een gezellig tochtje over de plas met de waterfiets/roeiboot of verken het gebied met de kano.

Honger gekregen van alle activiteiten? Geniet dan bij Restaurant Waterfront van een heerlijke lunch, borrel of diner. Maar je kunt er uiteraard ook terecht voor een kopje koffie.
Thuishaven bij vlietland