Zeilen

Toegankelijke zeilwedstrijd door ligplaatshouders, voor ligplaatshouders.

4 uit 7 zeilwedstrijden

Voor ligplaatshouders bij Haven Vlietland

Al meer dan 20 jaar worden er bij Vlietland gedurende het seizoen op zaterdagmiddag de 4 uit 7 zeilwedstrijden georganiseerd voor ligplaatshouders (bij Haven Vlietland) van kielboten en zwaardboten. Deze wedstrijden zijn niet alleen voor de ervaren zeilers, maar ook voor de beginners die op deze manier extra zeilervaring willen opdoen. Dus beginner of gevorderde, iedereen is welkom. Aan het eind van deze sportieve middag is er de gelegenheid om onder genot van een drankje gezellig na te praten.

Zeilwedstrijden

Het is de bedoeling dat iedereen minstens 4 wedstrijden zeilt, want op basis van de 4 beste wedstrijden wordt de einduitslag bepaald.

Er zijn 2 categorieΓ«n:
– Familieklasse (kielboten)
– Zwaardboten (1- of 2-mans)

Iedere categorie start apart. Omdat er in de 2 categorieΓ«n met verschillende typen boten wordt gevaren, wordt de uitslag bepaald met SW-cijfers (voor ieder type boot). Op deze manier vaar je altijd uw ‘eigen wedstrijd’ en heeft iedereen dezelfde kans op een goed resultaat.

Programma

15:00 uur – ‘Schippersmeeting’. Voor aanvang bepalen de deelnemers (die daar graag over meepraten) de wedstrijdbaan van de dag
16:00 uur – Start van de wedstrijden
18:00 uur – Einde wedstrijden (afhankelijk van de wind en de te varen baan) en start van borrel.