De vloot van Vlietland

Bootverhuur dagelijks open.

Gepubliceerd op

De vloot van Vlietland

Wil je een boot huren bij Watersportcentrum Vlietland? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij begrijpen het heel goed als je even niet meer weet welke boot van de vloot van Watersportcentrum Vlietland je moet kiezen. De keuze hangt uiteraard af van wat je wilt gaan doen en met wat voor gezelschap je bent. Bij Watersportcentrum Vlietland helpen wij je graag! Om te beginnen hebben wij een overzicht voor je gemaakt waar de boten meestal voor gebruikt worden.

Sloepen

Aantal personen: Maximaal 8 personen
Leuk voor: Een langere tocht richting Leiden, Zoeterwoude, Leidschendam, Kagerplasssen en meer.

Wil je er een hele dag op uit en een mooie tocht maken? Onze sloepen zijn hartstikke ruim, gemakkelijk te besturen en voor kinderen hebben wij zwemvesten te leen. Ideaal voor een leuke korte vaartocht naar Leiden centrum, de sluit bij Leidschendam of een langere vaartocht voorbij Leiden naar de Kagerplassen.

Elektrische sloep

Kijk hier voor meer mogelijkheden.

Motorboten

Aantal personen: Maximaal 4 personen
Leuk voor: Een tochtje om de omgeving van Vlietland te verkennen

De motorboten zijn ook geschikt om met het gezin of met vrienden naar boerderij ’t Geertje in Stompwijk te varen, om daar lekker een bakje koffie te drinken en met de geitjes te knuffelen. Of ga richting de sluisjes van Leidschendam voor een heerlijk ijsje. Ook als je met jouw zoon/dochter op karpers wilt vissen bij Vlietland kun je één van onze motorboten voor een paar uur huren

Kijk hier voor meer mogelijkheden.

Zeilboten

Aantal personen:  Verschillend per zeilboot (zeilervaring vereist)
Leuk voor: Gezellig op pad met vrienden in de Polyvalk, racen over de plas met de Topaz of vaardigheden oefenen in de Optimist

Veel kinderen (of inmiddels volwassenen) uit de omgeving hebben bij Vlietland leren zeilen. En dat is niet voor niets, want bij Vlietland mag er door gemotoriseerde boten niet harder dan 6 km/u gevaren worden, waardoor de plas heel geschikt is voor zeilers en windsurfers. Bij Watersportcentrum Vlietland kun je een Polyvalk, Topaz of Optimist huren.

Kijk hier voor meer mogelijkheden.

Kano’s

Aantal personen: Verschillend per kano
Leuk voor: Ontdekkingstocht door de slootjes van Vlietland of de Vlietlandroute van 17 kilometer.

Rondom Vlietland liggen allemaal smalle slootjes waar je prachtige, avontuurlijke kanotochten door kunt maken. De hondermeterlangetunnelgang onder de snelweg door is hartstikke spannend voor kinderen (en volwassenen) en de Vlietlandroute van 17 kilometer doorkruist het gebied en omgeving. Klik hier voor leuke kanoroutes. Ben je op zoek naar een uitdagende activiteit met collega’s, vrienden of familie? Maak een tocht onder lage bruggetjes met onze 10-persoons Drakenkano’s… maar past ‘ie er wel onderdoor? Kortom: genoeg kanoplezier voor iedereen!

Watersportcentrum Vlietland verhuurt 10-persoons Drakenkano’s en 1-, 2- en 3-persoonskano’s.

Kom langs bij de receptie van Watersportcentrum Vlietland of huur online direct een kano!

Waterfietsen

Aantal personen: Maximaal 4 personen
Leuk voor: Even uitrazen op het water en tussendoor wat zwemmen

Even uitrazen op het water, zwemmen en keten met vrienden en vriendinnen! Of ga met opa en oma even een uurtje trappen over het water. Er zijn vier zitplaatsen, twee personen moeten trappen. De waterfiets is de meest stabiele boot en kan op geen enkele manier omslaan.

Kom langs bij de receptie van Watersportcentrum Vlietland of huur online direct een waterfiets!

Roeiboten

Aantal personen: Maximaal 5 personen
Leuk voor: Romantische tocht met z’n tweeën of gezellig met de familie en picknicken bij een aanlegsteiger of naar Het Klimeiland

De roeiboot biedt plaats aan maar liefst 5 personen, al moet de roeikracht van één persoon komen. Maak een romantisch tochtje met z’n tweeën of verdeel de krachten en verken Vlietland met de hele familie. Eigen consumpties meegenomen? Leg dan de roeiboot aan één van de aanlegsteigers of bij Het Klimeiland en geniet van een gezellige picknick.

Kom langs bij de receptie van Watersportcentrum Vlietland of huur online direct een roeiboot!

Varen Mooie vaartochten in de regio

Vaarroutes voor sloep en motorboot

Varen Genieten op het water, vanaf april tot september

Mooie vaartocht bij Vlietland

Varen En ontdek een nieuwe wereld!

Welkom op het water