Kanoroutes rondom Vlietland

Dat u bij Watersportcentrum Vlietland kano’s kunt huren, dat wist u vast al. En dat het recreatiegebied Vlietland ideaal is voor een leuke kanotocht, ook dat is niets nieuws. Maar wist u ook dat er nog veel meer spannende kanoroutes te ontdekken zijn? Van beginner tot gevorderde, er is een route voor iedereen.

Voor de routes buiten het recreatiegebied is het soms zelfs mogelijk om gebruik te maken van de app van Sloepennetwerk. Hier wordt dan ook naar verwezen in de tekst. Mocht u nog vragen hebben over de kanoroutes, dan helpen wij u uiteraard graag bij de receptie met het uitstippelen van de juiste route.

Voorschoten

Even boodschappen doen in Voorschoten maar dan anders? Dat kan met de kano! Gezellig met z’n tweeën op een geheel nieuwe manier de dagelijkse boodschappen halen. Als u een 3-persoonskano huurt, is er nog genoeg ruimte voor een volle boodschappentas op de terugweg.

Route

Vanaf Watersportcentrum Vlietland gaat u de Vliet op via de eerste (Bakkersloot) of tweede uitgang richting Sloepennetwerkpunt 20. Aangekomen op de Vliet gaat u naar rechts om vervolgens bij de eerste mogelijkheid linksaf te slaan. Deze route loopt langs de Carel Fabritiuslaan. Vanaf daar peddelt u helemaal rechtdoor tot u niet meer verder kunt, hier is het centrum van Voorschoten.

Streekwinkel Boer en Goed

Bij Streekwinkel Boer en Goed kunt u overheerlijke lokale lekkernijen kopen, van kaas tot honing en van jam tot kruidkoek. Allemaal vers van boeren uit het Groene Hart. Als u een bezoekje wilt brengen aan deze leuke winkel, dan kan dat uiteraard met de auto of fiets. Maar het is natuurlijk veel leuker om een keer met de kano te gaan.

Route

Vanaf Watersportcentrum Vlietland gaat u achter Het Klimeiland onder de snelweg door naar Sloepennetwerkpunt 19. Vanaf daar is het naar links en peddelt u aan één stuk door tot u op het Papemeer uitkomt. Daar vindt u onder andere de streekwinkel Boer en Goed en een La Place.

Vlietlandroute (voor gevorderden)

Toe aan een uitdaging? Voor de echt ervaren kanoërs is er de Vlietlandroute. Deze route is 17 kilometer lang en laat u kennis maken met het recreatiegebied Vlietland, landgoederen, natuurgebieden en afwisselende landschappen.

Route

Vanaf Watersportcentrum Vlietland gaat u onder de snelweg door achter Het Klimeiland richting Sloepennetwerkpunt 19 (op Meerburger Watering) en daar gaat u linksaf richting punt 59. Daar gaat u weer linksaf de Oude Rijn op richting punt 19 (op Oude Rijn). Let op! De Vlietlandroute loopt niet helemaal door tot punt 19, maar bij de eerste splitsing gaat u naar links om de Nieuwe Rijn op te gaan. Vervolgens gaat u de volgende weer links om op het Rijn-Schiekanaal te komen richting Sloepennetwerkpunt 55. Bij splitsing (Sloepennetwerkpunt 1) de route vervolgen over de Vliet (links). Om vervolgens bij Sloepennetwerkpunt 20 linksaf te gaan richting het recreatiegebied Vlietland. Na een mooie route komt u weer aan bij Watersportcentrum Vlietland.

 

 

Bootverhuur

Kano

Buitensporten

Familieuitje Drakentocht


Familieuitje Drakentocht

Blog Gepubliceerd op 21 april 2019

De vloot van Vlietland