Varen

Huur een boot en maak een mooie vaartocht

Bootverhuur Vlietland

Alle boten kunnen online (op basis van beschikbaarheid) geboekt worden.
Reserveer (kort) vooraf Online. Ter plaatse kan ook gereserveerd worden, maar het zijn dat je dan niet direct kan vertrekken. Bekijk hieronder de mogelijkheid per boot en (klik hier) voor de huurvoorwaarden.

Van sloepen en motorboten tot zeilboten en kano’s

Bootverhuur Vlietland ligt in recreatiegebied Vlietland aan een prachtig meer, wat de perfecte uitvalsbasis vormt voor een dagtocht naar bijvoorbeeld Leiden, de Braassemermeer, Den Haag of Delft. Maar ook op en om het meer zelf is er genoeg vaarplezier; ontdek bijvoorbeeld de slootjes met de kano of ga met een motorbootje de polder in. De waterfietsen zijn niet alleen populair bij kinderen en jongeren, maar ook (groot)ouders trappen wat af bij Bootverhuur Vlietland. Er mag, als u over een visvergunning beschikt, ook gevist worden en met onze motorboten of roeiboten kunt u zich een dag goed vermaken op het water.

Sloep

De Volta 540 is een sloep voor maximaal 8 personen. De sloep is ideaal om de omgeving te ontdekken. Binnen 45 minuten vaart u door de grachten van Leiden en binnen 2 uurtjes varen bereikt u de Kaag. Een retourtje naar de sluisjes van Leidschendam is ook zeker een aanrader!

eSloep

Nieuw in 2024. De Zuidwester elektrische sloep. Deze sloep is geschikt voor 6 volwassen of 4 volwassenen en 4 kinderen. Vaar geruisloos, comfortabel over de plas, het kanaal en door de binnenstad. De boot heeft een electromotor, stuur en kussenset.

Motorboot

Onze motorboten zijn voor 4 a 5 personen. Het zijn boten met een stuur en een buitenboord motor. Het meer is heel leuk om een uurtje met de motorboot te verkennen. Langere tochten kunnen ook, denk aan Leiden of Leidschendam.

Zeilen

De plas van het recreatiegebied Vlietland is een ideale omgeving om te zeilen. In je eentje of samen, we bieden verschillende zeilboten aan. Voor de snelheidsduivels hebben we de Topaz, voor de jonge zeilers hebben we een Optimist en voor gezamenlijke zeilers hebben we de Polyvalk.

Kano’s

We hebben meerdere leuke kanoroutes die kunnen lijden door de bossen en smalle slootjes van Vlietland. Met verschillende kano’s kan je in alle rust van de omgeving genieten.

Roeiboot

De roeiboot biedt plaats voor maximaal 5 personen, al moet de roeikracht van één persoon komen. Romantisch met zijn tweeën of lekker met het gezin. Verken en geniet van de plas.

Waterfiets

Even uitrazen op het water, zwemmen en keten met vrienden en vriendinnen! De waterfiets heeft 4 zitplaatsen waarvan 2 personen moeten trappen. De stabiele boot is ideaal om even een uurtje van de plas te genieten.

Bekijk hier een volledig overzicht van alle huurboten en tijdsblokken.