Zeilen

Ligplaats huren

Goede thuishaven voor de boot

In de haven van Vlietland zijn zo’n 300 ligplaatsen in het water en nog eens ruim honderd plekken op het jollenveld. In combinatie met de zeilschool, de verhuur van boten, een gezellige camping en een restaurant met uitzicht over de plas is onze haven een goede thuishaven voor uw boot. Met een maximum vaarsnelheid van 6 kilometer per uur is het een zeer zeil- en surfvriendelijk vaargebied.

Het seizoen loopt van begin april tot half oktober. Uiteraard is het ook mogelijk om uw boot in de winter bij ons te stallen.

Met een ligplaats bij Vlietland lig je direct aan een prachtige plas, vanwaar je tochten naar de Kaag, Braassemermeer, boerderij ’t Geertje in Stompwijk, de sluisjes van Leidschendam en de grachten van Leiden kunt maken.

Ligplaats in het water

Bij een box zonder zijsteiger kan je op de punt van de boot opstappen. Bij Vlietland zijn boten tot maximaal 7 meter toegestaan. Bij een box met zijsteiger kan je aan de zijkant van de boot instappen. Als de voorkeur hier naar uitgaat zullen wij hier rekening mee houden, maar de beschikbaarheid hangt natuurlijk af van de vrij gekomen ligplaats. Als er nog geen geschikte box met zijsteiger beschikbaar is, zullen wij je een box zonder zijsteiger toewijzen en kom je op een interne wachtlijst te staan. Bij Vlietland zijn boten tot maximaal 7 meter toegestaan.

Box zonder zijsteiger € 106,0 per strekkende meter
Box met zijsteiger € 114,00 per strekkende meter

Bovenstaande tarieven gelden voor zomerseizoen 2022, van eind maart tot half oktober.

ligplaats

Ligplaats op het jollenveld

Op het jollenveld kan je een zwaardboot, zoals een Laser, Pico of Splash, stallen. Langs het verharde pad is ruimte voor boten die met staande mast gestald worden. Boten op het jollenveld moeten op een veldtrailer staan, dit is inbegrepen in de prijs. Alleen Optimisten kunnen zonder veldtrailer worden gestald. Deze liggen op z’n kop op ‘bakken’. Voor deze boten zijn gemeenschappelijke trailers beschikbaar.

ErΒ is voldoende tuigruimte bij het water en wij hebben een eigen trailerhelling. In het hoofdgebouw is ruimte om uw mast, roer en zwaard te stallen.

Ook kan je een wegtrailer, op basis van beschikbaarheid, bij ons stallen. De trailer komt dan achter het havenhek te staan.

Ligplaats jollenveld € 62,00 per strekkende meter

De wegtrailer kan ook bij ons worden gestald. De trailer staat op het schiereiland, achter het havenhek.

Wegtrailer < 5 meter € 69,00 per jaar
Wegtrailer > 5 meter € 83,00 per jaar

 

ligplaats