Zeilen

Leren zeilen, zeilboot huren, jachthaven

Zeilen bij Vlietland

De plassen van recreatiegebied Vlietland zijn uitermate geschikt voor een mooie zeiltocht. Niet alleen is er volop ruimte voor een lange en mooie tocht, ook is het uitzicht over de plas adembenemend. Daarnaast mogen gemotoriseerde boten niet harder varen dan 6 km per uur, dit maakt de plassen een veilige omgeving voor zeilers en surfers.

[Zeilschool] Zeilcentrum Vlietland

Al vele kinderen hebben leren zeilen bij Zeilschool Vlietland. Door de ideale omstandigheden is de plas van recreatiegebied Vlietland de perfecte plek om het zeilen onder de knie te krijgen. Vanaf 2023 bieden wij geen weekcursus meer aan. De zeilschool gaat door als Zeilcentrum Vlietland en zal in het vervolg ruimte bieden voor verschillende initiatieven van groepen en of verenigingen die  de zeilsport willen (be)oefenen. 

Op zoek naar een zeilcursus voor volwassenen? Bekijk hier alle mogelijkheden.

Zeilers

Al vele jaren zijn de plassen van Vlietland de thuisbasis voor vele zeilliefhebbers. Zo heeft een aantal zeilers hun zeilboot in Haven Vlietland liggen en maken zij regelmatig een rondje over de prachtige plassen. Naast de perfecte locatie heeft de haven ook de nodige faciliteiten om het voor, tijdens en na het zeilen zo leuk mogelijk te maken.
Zeilen op het recreatiemeer

Zeilboot huren

Ook als je niet over een eigen zeilboot beschikt is er genoeg mogelijkheid om te zeilen. Watersportcentrum Vlietland verhuurt verschillende zeilboten, waaronder de Topaz, Polyvalk en Optimist. Er is dus voor iedere soort zeiler een passende boot te huur en er bestaat zelfs een speciale rittenkaart voor de fanatiekelingen.