Zeilen bij Vlietland

Zeilen bij Vlietland

De plassen van recreatiegebied Vlietland zijn uitermate geschikt voor een mooie zeiltocht. Niet alleen is er volop ruimte voor een lange en mooie tocht, ook is het uitzicht over de plas adembenemend. Daarnaast mogen gemotoriseerde boten niet harder varen dan 6 km per uur, dit maakt de plassen een veilige omgeving voor zeilers en surfers.

Zeilschool

Al vele kinderen hebben leren zeilen bij Zeilschool Vlietland. Door de ideale omstandigheden is de plas van recreatiegebied Vlietland de perfecte plek om het zeilen onder de knie te krijgen. Zeilschool Vlietland biedt zeilcursussen aan in de Optimist, Polyvalk en Topaz. Daarnaast geeft de zeilschool trainingen aan zeilers van alle niveaus. Hein de hoofdinstructeur en vertelt je alles over het zeilen.

Zeilcursussen

Zeilschool Vlietland is een bij de CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) aangesloten zeilschool en biedt zeilcursussen voor kinderen aan in de Optimist, Polyvalk en Topaz. Welke boot geschikt is, is afhankelijk van de leeftijd en het niveau. Tijdens de cursussen staat het plezier voorop, zodat de kinderen met vertrouwen de boot in stappen.

Zeiltrainingen

Zeilen is ook een groepssport en dat komt duidelijk naar voren tijdens de zeiltrainingen van Zeilschool Vlietland. Door met elkaar te trainen leren we nog veel meer en wordt het zeilen nog leuker! Zeilschool Vlietland biedt trainingen aan voor alle niveaus. Zo is er voor de jonge zeilers met CWO I in de Optimist een Schippertraining, zeilers met CWO II of III in de Optimist een Gevorderdentraining en voor de zwaardbootzeilers (met CWO I, II of III) een Zwaardboottraining.

Zeilen bij Vlietland

Zeilers

Al vele jaren zijn de plassen van Vlietland de thuisbasis voor vele zeilliefhebbers. Zo heeft een aantal zeilers hun zeilboot in Haven Vlietland liggen en maken zij regelmatig een rondje over de prachtige plassen. Naast de perfecte locatie heeft de haven ook de nodige faciliteiten om het voor, tijdens en na het zeilen zo leuk mogelijk te maken.

Zeilen bij Vlietland

Zeilboot huren

Ook als je niet over een eigen zeilboot beschikt is er genoeg mogelijkheid om te zeilen. Watersportcentrum Vlietland verhuurt verschillende zeilboten, waaronder de Topaz, Polyvalk en Optimist. Er is dus voor iedere soort zeiler een passende boot te huur en er bestaat zelfs een speciale rittenkaart voor de fanatiekelingen.