Wat is er te doen deze zomer bij Vlietland?

Varen, klimmen, zeilen, kamperen, vlottenbouwen en meer.

Gepubliceerd op

Zomervakantie bij Vlietland

 

Het is zomervakantie bij Vlietland! Tijdens de zomer komt recreatiegebied Vlietland helemaal tot leven. Jaarlijks komen vele bezoekers genieten van de prachtige natuur, verschillende zwemstranden en de leuke activiteiten die hier mogelijk zijn. Want niet alleen kun je hier heerlijk op één van de strandjes liggen. Het is ook mogelijk om een bootje te huren, te klimmen bij klimpark Het Klimeiland, te kamperen en de zeil- & Vlietlandweek. Ideaal voor een heerlijke (mini)vakantie in Nederland.

 

Bootverhuur

De plassen van recreatiegebied Vlietland zijn ideaal voor een leuke vaartocht.Β Verken Vlietland en haar omgeving en ontdek wat een mooi gebied het is. Maar ook buiten het gebied is het prachtig varen, via de Vliet komen jullie overal. Maak een dagtocht naar het centrum van Leiden, de sluisjes van Leidschendam, de Kagerplassen, Den Haag of ga de polder in richting Stompwijk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Tijdens de zomerperiode is op sommige dagen ook avondverhuur van een sloep of Polyvalk mogelijk. Geniet na een dag hard werken van een ontspannen vaartocht in of rondom de omgeving van Vlietland.

 

 

Klimpark Het Klimeiland

 

Op zoek naar een spannend, uitdagend en actief dagje uitje? Dan zitten jullie bij Het Klimeiland goed. Het klimpark is gebouwd op een eiland midden in het recreatiegebied. Met maar liefst 6 klimroutes op 4 verschillende hoogtes is dit een uitdaging voor beginners Γ©n gevorderden. Hoe hoger je gaat, hoe groter de uitdaging wordt. Durven jullie het aan?

 

 

Zeilcursussen

 

Tijdens de zomervakantie is het een gezellige boel op de plassen van Vlietland, want dan zijn de zeilcursussen weer bezig. Zeilschool Vlietland geeft zeilcursussen in de Optimist, Polyvalk of Topaz aan kinderen vanaf 8 jaar. Welke boot geschikt is, is afhankelijk van de leeftijd en het niveau. Wij bieden cursussen aan voor beginners Γ©n gevorderden. Het belangrijkste doel van de zeilcursussen is de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen. Door middel van spelletjes en uitdagende opdrachten leren zij de zeiltechnieken op een speelse manier.

 

Vlietlandweek

 

Tijdens de avontuurlijke Vlietlandweek gaan de kinderen een groot deel van de activiteiten bij Vlietland uitproberen.Β Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen van 10 jaar en ouder jaar die het liefst de hele dag buiten spelen en actief bezig zijn. Deze week gaan wij klimmen in het klimpark Het Klimeiland, met zelfgebouwde vlotten naar de overkant van de plas varen, de belangrijkste kanotechnieken leren en deze meteen in de praktijk brengen en de basistechnieken van het zeilen oefenen in de Polyvalk. Daarnaast moeten de kinderen tussen de activiteiten door goed opletten,Β want in het recreatiegebied liggen sleutels verspreid. Deze kunnen alleen gevonden worden als de uitdaging wordt aangegaan. Weten de deelnemers het eindspel op te lossen?

 

 

Camping Vlietland

 

Maak van het dagje uit een echte (mini)vakantie en kom kamperen op Camping Vlietland. Een gezellige en kleine familiecamping midden in het recreatiegebied. De camping is ingericht voor caravans, campers, familietenten, trekkerstentjes en er zijn 3 trekkershutten.

 

Met de mooie faciliteiten, prachtige omgeving en restaurant waterfront om de hoek, is dit een ideale locatie voor een heerlijke vakantie.

 

Algemene openingstijden:

Bootverhuur Bootverhuur dagelijks open.

De vloot van Vlietland

Klimmen Klimmen op het Klimeiland

Een spannend dagje uit!