Verkennen

Over ons

Watersportcentrum Vlietland

Tussen Leiden, Voorschoten en Leidschendam liggen het recreatiegebied Vlietland en de vogelplas Starrevaart. Het natuur- en recreatiegebied is door zandwinning tot stand gekomen. Al snel ontstond er een afwisselend milieu met een rijke flora en fauna. Een prachtige locatie, te mooi om niet met anderen te delen! Vlietland ligt midden in de Randstad en aan het Groene Hart: een overvloed aan cultuur én natuur op een steenworp afstand. Ook als u een dagje lekker wilt niksen bent u bij Vlietland aan het juiste adres, want rondom de plas zijn verschillende zwemstranden te vinden. Bovendien kunt u hier genieten van het schoonste zwemwater van Zuid-Holland.

Midden in het recreatiegebied vindt u Watersportcentrum Vlietland. Met een bootverhuur, haven, zeilcentrum, klimpark en verschillende activiteitenprogramma’s voor scholen, bedrijven en kinderpartijtjes hoeft je je bij Watersportcentrum Vlietland geen moment te vervelen.

Bootverhuur

De vloot van Watersportcentrum Vlietland is zeer uitgebreid. Of je nu een hele dag op pad wilt of gewoon een uurtje wilt dobberen op de mooie plas van recreatiegebied Vlietland. Het is allemaal mogelijk. Bij ons kun je een sloep, motorboot, zeilboot (Polyvalk, Topaz en Optimist), kano (1-, 2-, 3- en 10-persoonskano), waterfiets of roeiboot huren. Er is voor elk wat wils.

Haven Vlietland

Haven Vlietland is de ideale thuishaven met vele mogelijkheden. Wij hebben zo’n 300 ligplaatsen in het water en 100 plekken voor kleinere zeilboten op de kant. Voor de fanatieke windsurfers en kanoërs hebben wij lockers beschikbaar om de spullen in te stallen. Als ligplaatshouder bij de haven geniet je van vele voordelen. Wij bieden niet alleen een ligplaats op één van de mooiste locaties in de regio, ook de haven zelf is van alle gemakken voorzien. Het grootste voordeel is uiteraard de perfecte ligging met de vele prachtige vaarroutes die mogelijk zijn vanaf Vlietland.

Zeilcentum Vlietland

Al vele kinderen hebben leren zeilen bij Zeilschool Vlietland. Door de ideale omstandigheden is de plas van recreatiegebied Vlietland de perfecte plek om het zeilen onder de knie te krijgen. Vanaf 2023 bieden wij geen weekcursus meer aan. De zeilschool gaat door als Zeilcentrum Vlietland en zal in het vervolg ruimte bieden voor verschillende initiatieven van groepen en of verenigingen die  de zeilsport willen (be)oefenen.

Op zoek naar een zeilcursus voor volwassenen? Bekijk hier alle mogelijkheden.

Klimpark Het Klimeiland

Bij klimpark Het Klimeiland klimt u over 6 routes, verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Start op 1 of 4 meter en vervolg uw klimroute op 7 en 11 meter hoogte! Het klimpark bestaat uit 50 klimobstakels en 10 kabelbanen. Als eindsprint is er zelfs een kabelbaan van meer dan 100 meter lang. Het klimparcours biedt voor klimmers van beginnend én gevorderd niveau een echte uitdaging. Durft u het aan?

Buitensporten bij Vlietland

Watersportcentrum Vlietland heeft al ruim 20 jaar ervaring met activiteitenprogramma’s voor scholen, bedrijfsuitjes en kinderpartijtjes. Wij bieden verschillende programma’s voor buitensporten aan waarbij iedereen continu actief betrokken is. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs zorgen voor goede en veilige begeleiding.

Ons team

Werken bij Vlietland is altijd feest. Met een klein vast team werken wij het hele jaar door en evalueren wij hoe een dagje Vlietland nog plezieriger, comfortabeler en completer gemaakt kan worden. In de zomer worden wij bijgestaan door vele enthousiaste seizoens- en oproepkrachten uit de omgeving die helpen bij de bootverhuur, het onderhoud, de receptie, het klimpark, de watersportactiviteiten en de zeilschool.