bijvlietland.nl

Het is genieten bij Vlietland!

Tijdens en rondom de zomer is er genoeg te doen bij Vlietland! Kom een nachtje kamperen, of huur een boot (met warme dekentjes voor de wat frissere dagen) om nog van de avonden te genieten. Het Klimeiland is ook met grote regelmaat open, naast de woensdagmiddag, zaterdag en zondag ook tijdens vakanties. Ben je op zoek naar een actief, sportief of juist ontspannen teamuitje met je collega’s of sportteam? Dan maken wij een programma op maat!
Wil je leren zeilen? Bij onze zeilschool kun je leren zeilen in Optimist, Topaz of Polyvalk.
Maak je bezoek aan Vlietland af met een (zondags)ontbijtje, uitgebreide lunch of diner bij restaurant Waterfront Vlietland. Vanaf hier kijk je uit over het meer en heb je zicht op bijna alle activiteiten.

Het Klimeiland

Roetsj en klim tussen de bomen door op het klimeiland, met voor iedereen een uitdaging op eigen niveau van 1 tot 11 meter hoogte. Reserveer een kinderpartijtje of teamuitje, of kom klimmen met je familie of vrienden. Je bent continu gezekerd zonder dat je hoeft over te klikken, minimale lengte 1,40. Klimpark Het Klimeiland is aangesloten bij de ERCA (European Ropes Course Association), het Europees voor klimparcoursen.

Buitensporten

Naast de befaamde kinderpartijtjes, kun je bij Vlietland ook terecht voor actieve, sportieve of ontspannen teamuitjes. We maken een programma op maat, zodat iedereen op z’n eigen manier mee kan doen en een onvergetelijke dag heeft. Combineer het programma met een lunch, borrel of diner bij Waterfront.

Varen

Vlietland is de ideale locatie voor mooie vaartochten met onder andere een zeilboot, sloep, motorboot, kano, roeiboot en waterfiets. Verken Vlietland en haar omgeving en ontdek wat een mooi gebied het is. Maar ook buiten Vlietland is het prachtig varen, via de Vliet komt u overal. Maak een dagtocht naar het centrum van Leiden, de sluisjes van Leidschendam, de Kagerplassen, Den Haag of ga de polder in richting Stompwijk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zeilen

Wilt u zeker zijn van een goede zeilopleiding voor uw kind? En vindt u het net als wij belangrijk dat de kinderen vooral veel plezier hebben? Dan bent u bij Zeilschool Vlietland aan het juiste adres. Bij ons leren de kinderen niet alleen alle zeiltechnieken, maar zorgen wij er ook voor dat zij enthousiasme in het zeilen krijgen. Met al meer dan 25 jaar ervaring weten wij precies de balans te vinden tussen theorie, praktijk en plezier. Het doel is dat de cursisten iedere dag met een vertrouwd gevoel de boot in stappen.

Kamperen

Camping Vlietland is een gezellige, autovrije familiecamping in recreatiegebied Vlietland, midden in de Randstad en op de grens van ’t Groene Hart. Met Leiden en Den Haag om de hoek, veel watersportmogelijkheden en diverse wandel-, fiets- en skeelerroutes in de buurt is er voor elk wat wils.  In het voor- en najaar ademt de camping een rustige sfeer uit. Er komen fazanten en konijnen langs en het zicht op het water is bij alle weersomstandigheden fantastisch. In het hoogseizoen is het een gezellige drukte met gezinnen en vakantiegangers uit binnen- en buitenland.

Eten & Drinken bij Waterfront Vlietland

Geniet van een diner na een dag varen of combineer een watersportprogramma met een lunch, borrel of barbecue. Waterfront Vlietland beschikt over een gezellig restaurant, met sfeervolle open haarden voor frisse avonden. Op zwoele zomeravonden kunt u genieten van het uitzicht vanaf het terras.