Het schoolreisje Klimmen is een dagvullend programma op basis van klimmen op het Klimeiland. Alle programmaonderdelen vinden op het Klimeiland plaats. 
Nadat de kinderen een duidelijke instructie van de kliminstructeurs -waarbij ook even geoefend wordt op een oefenparcours- hebben gekregen, kan het klimmen over de routes op 4, 7 en zelfs 11 meter hoogte beginnen.

Na het klimmen is het tijd voor de meegebrachte lunch. In de middag maken de kinderen onder toezicht van een instructeur een tocht over het meer in de Drakenkano. Ook werken de kinderen flink samen tijdens de teamestafette. De dag wordt afgesloten met een rondje waterfietsen.

Het programma duurt 4 a 4,5 uur. U kunt na het programma naar strand fietsen of lopen (ongeveer 10 minuten) waar de kinderen ook nog kunnen zwemmen, voordat de reis naar huis begint. 
Het schoolreisje Klimmen is te boeken voor minimaal 25 en maximaal 75 leerlingen van groep 7 en hoger.
NB minimale lengte van de klimmers; 1.40 meter.

In het klimpark maken we gebruik van het Expoglider® systeem. Daarmee worden de klimmers,  voordat je van start gaat, gezekerd aan de veiligheidskabel en zit je continu gezekerd tot je weer met beide benen op de grond staat. Klimpark Vlietland is bovendien het eerste park met een retrieval systeem op de kabelbanen, wat ervoor zorgt dat je niet met meer dan één persoon tegelijk van de kabelbaan naar beneden kunt.
Door dit systeem is het noodzakelijk dat iedere klimmer minimaal 1.40 groot is. Kinderen die korter zijn kunnen een flink aantal hindernissen niet nemen. Door het continu zekering-systeem kunnen zo ook niet ‘ingehaald’ worden, waardoor voor de rest van de groep oponthoud ontstaat.
Daarom boeken we het klimmen niet voor groep 6.

Schoolreisje Klimmen met 3 extra onderdelen

Klassenuitje: Klimmen Aanvraag

Aanvraag: klassenuitje klimmen

Schoolreisje Klimmen met 3 extra onderdelen