Verkennen

Steden

Midden in de Randstad

Recreatiegebied Vlietland ligt in het hart van de Randstad, met Den Haag, Leiden en Delft op slechts een kwartier rijden. In een halfuur ben je in Amsterdam en Rotterdam. Na een bezoekje aan één van deze steden kun je in alle rust weer bijkomen bij Vlietland. Met één klik op de foto bezoek je de website van de stad en plan je op je gemak jouw uitstapje naar één van deze prachtige steden.

Den Haag

Met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland, ademt Den Haag volop cultuur en historie. De hofstad heeft wat dat betreft een prominente plaats in Europa en de wereld. Bezoek Haagse highlights zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis en ontdek waar een klein land groot in is bij Madurodam.

Den Haag

Delft

Stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook stad van winkelen, uitgaan, romantisch overnachten, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken.

Delft

Leiden

Stad van Ontdekkingen. LeidenΒ is bekend om haar hofjes, universiteit, musea en roemrijke geschiedenis.Β De grachten, de monumentale panden, de steegjes, de schatkamers van kennis, de cultuur en de wetenschap; Leiden is een bezoek meer dan waard.

Leiden

Rotterdam

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement.

Rotterdam

Amsterdam

Wat begon als een klein vissersdorpje, groeide dankzij de handel in haring en bier uit tot een handelscentrum van wereldformaat. Amsterdam is sinds de tweede helft van de zestiende eeuw een wereldstad. Met de verschillende topmusea, theaters, gezellige kroegen en heerlijke restaurants is er genoeg te doen!

Amsterdam

De kust

Als je even lekker wilt uitwaaien, zijn ook de stranden binnen een halfuur te bereiken. In Noordwijk, Katwijk en Scheveningen kun je heerlijk door de duinen struinen, zwemmen in de zee en zonnebaden op het strand. Langs de kust vind je vele strandtenten waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en lunch of diner. Blijf vooral nog even zitten, want de zonsondergang is adembenemend.

Strand