Verkennen

Cultuur

Van kasteel tot musea

Door onze ligging in het midden van de Randstad is er een overvloed aan cultuur, bezienswaardigheden en musea. Hier zetten we enkele hoogtepunten op een rijtje. Klik op de foto om de website te bezoeken.

Volkenkunde

Museum Volkenkunde Leiden beheert wereldvermaarde collecties en maakt deze toegankelijk voor een breed publiek. Het museum maakt nieuwsgierig naar culturele diversiteit en nodigt uit daarover in gesprek te gaan, zowel nationaal als internationaal. Het doet dat met collecties, activiteiten, beelden en verhalen.

Museum Volkenkunde

Naturalis

In dit museum verwonderen jong en oud zich over het leven op aarde. Door te kijken en, heel belangrijk, door zelf te doen. Een bezoek aan Naturalis is een uniek kijkje in de keuken van de wereld van de biodiversiteit!

Naturalis

Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde is door vererving altijd in familiebezit gebleven waardoor de acht eeuwen bewonersgeschiedenis nog steeds zichtbaar is. Het museum heeft gedurende het museumseizoen meerdere tentoonstellingen. Het landgoed is een prachtig park en erg geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers.

Kasteel Duivenvoorde

Mauritshuis

In het Mauritshuis bevindt zich een wereldberoemde collectie van Nederlandse schilderskunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in dit zeventiende-eeuwse monument.

Mauritshuis

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum Den Haag is met de 160.000 kunstwerken één van ’s wereld grootste kunstmusea van Europa. Het heeft een prachtige collectie van moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Daarnaast is het met 300 kunstwerken, waaronder de wereldberoemde Victory Boogie Woogie, de thuishaven van Piet Mondriaan.

Kunstmuseum Den Haag

Keukenhof

Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld! Ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen acht weken lang voor 32 hectare aan geur en kleur.

Keukenhof

Archeon

Zwerf ‘lekker lang’ door de prehistorie, kom heel dichtbij de high-tech Romeinen en duik ‘diep door’ de Middeleeuwen.

Archeon