Zeilkampen bij Zeilschool Vlietland

Tijdens de zeilkampen van Zeilschool Vlietland leren de kinderen op een speelse manier zeilen. Op deze manier leren zij niet alleen de benodigde zeiltechnieken, maar krijgen zij vooral veel plezier in het zeilen. Zodat zij iedere dag met vertrouwen in de boot stappen en zin hebben in een nieuwe dag vol avonturen. Wij bieden zeilcursussen aan in de Optimist, Topaz en Polyvalk waarbij wij streven naar persoonlijke aandacht voor ieder kind.

Optimist

De Optimist is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Veel kinderen hebben nauwelijks ervaring met boten, daarom laten wij de kinderen door middel van spelsituaties aan de boot wennen. Daarna begint het ‘echte’ zeilen, met als doel de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen.

Polyvalk

Wanneer de kinderen 11 jaar of ouder zijn en te groot voor de Optimist, dan leren zij zeilen in de Polyvalk. Tijdens de cursus varen de cursisten met 2 of 3 medecursisten en een instructeur. Ook als de kinderen al zeilervaring hebben, dan kunnen zij nog veel leren in deze boot.

Topaz

De Topaz is geschikt voor kinderen van 11 jaar en ouder. De cursisten leren hoe zij de boot alleen moeten varen. Wie in de Topaz wil leren zeilen, moet al zeilervaring hebben. Bijvoorbeeld in de Polyvalk (CWO I) of Optimist (CWO III).

Overnachtingen bij Vlietland

De zeilkampen zijn zonder overnachting, maar u kunt uiteraard wel met het hele gezin komen kamperen op Camping Vlietland. De camping ligt naast de zeilschool en is ingericht voor caravans, campers, familietenten en trekkerstentjes. Geen eigen kampeermiddelen? Ook dat is geen probleem, dan boekt u één van de drie trekkershutten.

Inschrijvingen zeilcursussen 2019

Benieuwd wanneer de inschrijvingen voor de zeilcursussen van 2019 starten? Schrijf u dan hier in de voor de mailing. Wij geven u een seintje wanneer de inschrijvingen weer beginnen.