Boek nu een zeilcursus voor dit seizoen.

Het lijkt nog ver weg, maar het zeilseizoen is dichterbij dan je denkt! In Mei dan stappen we weer in onze boten om het nieuwe zeilseizoen in te luiden. Alvast zeker zijn van een plekje voor de zeilcursussen 2021? Het is al mogelijk om te boeken.

We maken een onderscheidt in 4 stappen:

Beginners (stap 1: Onder begeleiding zeilen)
Gevorderd (stap 2: Zelfstandig onder toezicht)
Vergevorderd (stap 3: Zelfstandig zeilen)
Expert (stap 4: Zelfstandig onder alle weersomstandigheden)

Zeilcursus in de Optimist

De Optimist is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Veel kinderen hebben nauwelijks ervaring met boten, daarom laten wij de kinderen door middel van spelsituaties aan de boot wennen. Daarna begint het ‘echte’ zeilen, met als doel de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen. (Eerst even proeven, doe dan mee aan een zeil introductiemiddag)

Ook dit jaar kunnen de optimist kinderen al vanaf 9:00 uur bij de zeilschool aangemeld worden. Van dinsdag t/m vrijdag kunnen zij meedoen met de BuitenZeilschoolse Opvang (BZO).

Zeilcursus in de Polyvalk*

Wanneer de kinderen 11 jaar of ouder zijn en te groot voor de Optimist, dan leren zij zeilen in de Polyvalk. Tijdens de cursus varen de cursisten met 2 of 3 medecursisten en een instructeur. Ook als de kinderen al zeilervaring hebben, dan kunnen zij nog veel leren in deze boot.

Zeilcursus in de Topaz

De Topaz is geschikt voor kinderen van 11 jaar en ouder. De cursisten leren hoe zij de boot alleen moeten varen. Wie in de Topaz wil leren zeilen, moet al zeilervaring hebben. Bijvoorbeeld in de Polyvalk (Beginner) of Optimist (Vergevorderd).

Vervolgcursussen

Uw kind is helemaal enthousiast over het zeilen en wil hij/zij graag nog veel meer zeiltechnieken leren? Bij Zeilschool Vlietland kunnen de kinderen terecht voor het complete traject. Zij beginnen met zeilen in de Optimist of Polyvalk (afhankelijk van leeftijd) en kunnen daarna verder met vervolgcursussen. Maar welke vervolgcursus sluit aan op de laatst gevolgde zeilcursus van uw kind? In de afbeelding hieronder vindt u een duidelijke uitleg over de cursussen en het vervolg.

Mocht u nog steeds vragen hebben? Geen probleem, wij helpen u uiteraard graag verder. Neem contact met ons op.

Data zeilcursussen & voorwaarden

Het zeilschool seizoen duurt van eind april t/m eind september. Benieuwd naar de data voor het zeilseizoen 2021? Klik hier voor een overzicht.

Bij de zeilcursussen van Zeilschool Vlietland zijn de volgende Algemene Voorwaarden van toepassing:
– Algemene Voorwaarden betreffende zeilcursussen en -activiteiten van Zeilschool Vlietland
– Hiswa Algemene Voorwaarden voor Vaarscholen