(blijven) Leren zeilen bij Vlietland

Trainingen

Trainen
Al jaren biedt onze zeilschool (jeugd)cursussen aan in Optimist, Topaz en Polyvalk. Ook dit jaar kunnen de kinderen weer trainingen volgen in een zwaardboot (Optimist, Topaz of eigen boot)

Cursus

Introductiemiddag
Waar begint uw kind als hij/zij nog geen zeilervaring heeft en wat zijn de vervolgstappen? Hiervoor hebben we een leuke activiteit: de introductie:

Zeilschool Vlietland is aangesloten bij de CWO en wij werken dus met CWO-diploma’s. Het schema onderaan de pagina geeft een duidelijke weergave van de verschillende cursussen en de vervolgstappen daarop.

Optimist

De Optimist is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Veel kinderen hebben nauwelijks ervaring met boten, daarom laten wij de kinderen door middel van spelsituaties aan de boot wennen. Daarna begint het ‘echte’ zeilen, met als doel de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen.

Polyvalk*

Wanneer de kinderen 11 jaar of ouder zijn en te groot voor de Optimist, dan leren zij zeilen in de Polyvalk. Tijdens de cursus varen de cursisten met 2 of 3 medecursisten en een instructeur. Ook als de kinderen al zeilervaring hebben, dan kunnen zij nog veel leren in deze boot.

*op dit moment kan ivm de 1,5m maatregel nog geen Polyvalkcursus plaatsvinden.

Topaz

De Topaz is geschikt voor kinderen van 11 jaar en ouder. De cursisten leren hoe zij de boot alleen moeten varen. Wie in de Topaz wil leren zeilen, moet al zeilervaring hebben. Bijvoorbeeld in de Polyvalk (CWO I) of Optimist (CWO III).

Data

Het zeilschool seizoen duurt van eind april t/m eind september. Klik op onderstaande link voor de data:

Overzicht met data zeilcursussen & -trainingen

Bij de zeilcursussen van Zeilschool Vlietland zijn de volgende Algemene Voorwaarden van toepassing:

Algemene Voorwaarden betreffende zeilcursussen en -activiteiten van Zeilschool Vlietland
– Hiswa Algemene Voorwaarden voor Vaarscholen

Zeilen

Zeilcursus in de Optimist


Zeilcursus in de Optimist

Blog Gepubliceerd op 1 mei 2019

Een zeilweek bij Vlietland