Zeilcursusinschrijvingen zijn van start!

In tegenstelling tot voorgaande jaren starten wij de zeilcursusinschrijvingen niet in januari bij ons in de receptie, maar kunt u vanaf nu uw kind online inschrijven! Ook dit jaar bieden wij weer cursussen aan in de Optimist, Polyvalk en Topaz.
Waar begint uw kind als hij/zij nog geen zeilervaring heeft en wat zijn de vervolgstappen? Zeilschool Vlietland is aangesloten bij de CWO en wij werken dus met CWO-diploma’s. Het schema onderaan de pagina geeft een duidelijke weergave van de verschillende cursussen en de vervolgstappen daarop.

Let op! Heeft uw kind al eerder een zeilcursus bij ons gevolgd? Geef dan bij de boeking aan of de cursist bij ons bekend is door uw klantnummer te vermelden en/of bij de boeking gebruik te maken van hetzelfde e-mailadres als waar u vorige keer mee geboekt heeft. Daarmee krijgen wij een goed overzicht van de vorderingen van uw kind.

Optimist

De Optimist is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Veel kinderen hebben nauwelijks ervaring met boten, daarom laten wij de kinderen door middel van spelsituaties aan de boot wennen. Daarna begint het ‘echte’ zeilen, met als doel de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen.

Polyvalk

Wanneer de kinderen 11 jaar of ouder zijn en te groot voor de Optimist, dan leren zij zeilen in de Polyvalk. Tijdens de cursus varen de cursisten met 2 of 3 medecursisten en een instructeur. Ook als de kinderen al zeilervaring hebben, dan kunnen zij nog veel leren in deze boot.

Topaz

De Topaz is geschikt voor kinderen van 11 jaar en ouder. De cursisten leren hoe zij de boot alleen moeten varen. Wie in de Topaz wil leren zeilen, moet al zeilervaring hebben. Bijvoorbeeld in de Polyvalk (CWO I) of Optimist (CWO III).

Data zeilcursussen

Benieuwd welke weken de zeilcursussen gegeven worden? Klik dan op onderstaande linkjes voor de data:

Optimist CWO I, II en III
– Polyvalk CWO I
– Polyvalk CWO II
Polyvalk CWO III
Topaz CWO I
Topaz CWO II
Topaz CWO III

Voorwaarden voor zeilcursussen

Bij de zeilcursussen van Zeilschool Vlietland zijn de volgende Algemene Voorwaarden van toepassing:

Algemene Voorwaarden betreffende zeilcursussen en -activiteiten van Zeilschool Vlietland
– Hiswa Algemene Voorwaarden voor Vaarscholen