Zeilcursus introductiemiddag

Voor de (eventuele) beginnende zeiler

Komt jouw kind aankomend zeilseizoen voor het eerst een zeilcursus volgen in de Optimist? Of twijfelt je kind nog en wil hij/zij eerst nog even kijken of dit echt iets voor hem/haar is? Schrijf je kind dan in voor de introductiemiddag! De introductiemiddag is speciaal voor (potentiële) nieuwe zeilers. Tijdens deze dag maken zij kennis met het zeilen en de zeilschool. Dit is de ideale manier om de kinderen te laten zien wat zij kunnen verwachten tijdens de zeilcursus. Het is namelijk altijd fijn om van te voren te zien waar je terecht komt. Niet alleen wennen de kinderen alvast aan de boot, ook leren zij de boot optuigen en varen zij in tweetallen een stuk over het meer.

Programma van de introductiemiddag

De zeilcursus introductiemiddag begint om 14:00 uur en duurt tot 16:30 uur.  Na het aantrekken van de zwemvesten gaan de kinderen met hulp van de instructeurs de Optimist optuigen. Daarnaast leren zij ook meteen te kijken naar één van belangrijkste factoren bij het zeilen; de wind. Afhankelijk van de wind wordt er bepaald of ze met een groot of klein zeilen moeten varen. Na het optuigen is het eindelijk zover, we gaan het water op. Speciaal voor deze introductiedag is er een route uitgestippeld die de kinderen helemaal zelfstandig in de Optimist zeilen.

Aan het einde van de route tuigen de kinderen de Optimist weer af. En krijgen zij natuurlijk even de tijd om bij te komen van deze gave ervaring. Hebben wij nou al helemaal zelfstandig een stukje gezeild? Jazeker!

Ouders zijn uiteraard van harte welkom om te kijken, we vertellen u graag wat een zeilweekcursus inhoud.