Zeilcursus in de meivakantie

Nog even en dan start de eerste zeilcursus van het zeilseizoen 2021! Deze zeilcursus in de meivakantie (week 18: 3 t/m 7 mei) is speciaal voor de Optimist-zeilers. De perfecte week om te leren zeilen of alvast ter voorbereiding op de cursus in de zomervakantie.

Beginnende zeilers

De zeilcursus in de meivakantie is ideaal voor kinderen zonder zeilervaring. In deze week leren de kinderen door middel van spelletjes en opdrachten de basistechnieken van het zeilen. Gedurende deze beginnerscursus (CWO I) wordt er veel aandacht besteed aan het vertrouwd raken met de Optimist, zodat de kinderen iedere dag met veel plezier in de boot stappen.

De oudere beginnende zeilers (vanaf 9 jaar) kunnen, na het behalen van de beginnerscursus, in de zomer een vervolgcursus volgen. Zodat zij vervolgens in de zomer zelfstandig mogen zeilen.
Is uw kind nog te jong voor een vervolgcursus? Dat is geen probleem! De kinderen hebben de hele zomer de tijd om de technieken te oefenen, zonder dat hier een lange winter tussen zit. Dit kan onder begeleiding van een ouder, maar zij kunnen ook meedoen met het schipperen. Tijdens het schipperen vult de instructeur de zaterdagmiddag met spelletjes, oefeningen en wedstrijdjes. Op deze manier zijn zij goed voorbereid op de vervolgcursus volgend jaar!

Zeilers met ervaring

Deze week is ook zeer geschikt voor zeilers met ervaring, als voorbereiding op de zeilcursus in de zomervakantie.
Vorig jaar niet in één keer het diploma behaald? Dan is de meivakantie dé uitkomst. Gedurende de meivakantie hebben de zeilers de mogelijkheid om het laatste deel van de vorige cursus af te ronden, zodat zij in de zomervakantie verder kunnen met een zeilcursus op het volgende niveau.
De echt enthousiaste zeilers kunnen in de meivakantie de zeilcursus voor gevorderden volgen en in de zomer (indien Gevorderd behaald is) voor ver-gevorderden & experts gaan.

De zeilers maken in één zeilseizoen grote stappen naar het zelfstandig zeilen!

zeilcursus in de meivakantie
Zeilschool

Zeilcursus in de Optimist


Zeilcursus in de Optimist

Blog Gepubliceerd op 27 januari 2021

Zeilcursus