Met plezier leren zeilen

– Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur (Let op: vanaf seizoen 2020 is de eindtijd aangepast, dus i.p.v. 16:30 uur)
– CWO diploma’s
– Ervaren instructeurs
– Iedere cursist krijgt een eigen boot (bij Optimist en Topaz cursus)
– Inclusief lunch, snacks en limo

Tijdens de zeilcursussen van Zeilschool Vlietland leren de kinderen op een speelse manier zeilen. Op deze manier leren zij niet alleen de benodigde zeiltechnieken, maar krijgen zij vooral veel plezier in het zeilen. Zodat zij iedere dag met vertrouwen in de boot stappen en zin hebben in een nieuwe dag vol avonturen.

De kennismaking

Eindelijk is het zover, de zeilweek gaat beginnen. Na het aanmelden bij de receptie en een kennismaking met de instructeurs en medecursisten is het tijd om te leren zeilen. Ondertussen vertelt hoofdinstructeur Hein aan de ouders wat de cursisten deze week te wachten staat. Gedurende de komende dagen leren de kinderen alles over de knopen, overstag gaan, afmeren en nog veel meer. Door middel van spelletjes, oefeningen en wedstrijden krijgen de cursisten de zeiltechnieken steeds beter onder de knie.

Persoonlijke aandacht

Wij geven les in groepjes van 6 tot 7 kinderen en streven daarbij naar persoonlijke aandacht voor alle kinderen. Ieder kind is anders en daar proberen wij uiteraard zoveel mogelijk rekening mee te houden. De ouders spelen hierin een grote rol. Aan het eind van iedere cursusdag is er de gelegenheid voor een contactmoment tussen ouders en instructeurs. Tijdens dit moment vertellen wij de ouders wat wij die dag gedaan hebben en hoe het kind ervoor staat. Andersom horen wij graag met wat voor verhalen de kinderen thuiskomen en of er nog zaken zijn waar wij op moeten letten.

Zeilcursussen bij Vlietland

Donderdag Piratendag

Dit jaar zijn de zeilcursussen van Zeilschool Vlietland nog leuker! Op de donderdag is het namelijk Piratendag. De hele dag staat in het teken van piraten, uitdagende opdrachten en gouden munten. Op deze manier kunnen de kinderen op een speelse manier de geleerde zeiltechnieken in de praktijk brengen, zonder dat de nadruk op de prestatie ligt. Tijdens Piratendag gaan de kinderen de plas op en voeren zij allerlei opdrachten uit waarmee gouden munten kunnen worden verdiend.

Feestelijke afsluiting van de week

Vrijdag is een spannende dag, want dan gaan de cursisten aan hun familie laten zien wat zij de afgelopen week allemaal hebben geleerd. Met een grote sloep vol met (groot)ouders, broers en zussen vertrekken wij vanuit de haven van WSC Vlietland. Op de plas begint het showvaren. Met de sloep varen wij tussen de zeilende cursisten door die hun beste trucjes laten zien. Na het showvaren gaan wij weer aan wal en is het tijd voor het zeilschoollied. Misschien heeft u het thuis ook al een paar keer voorbij horen komen? Wij op de zeilschool in ieder geval wel! Na nog één keer oefenen is het zover; een prachtig optreden waarbij de groepjes hun lied ten gehore brengen.

Nog even een groepsfoto, een ijsje en gezellig nababbelen. De perfecte afsluiting van een leerzame en gezellige zeilweek!

Zeilcursus bij Zeilschool Vlietland

 

Zeilschool

Zeilcursus in de Optimist


Zeilcursus in de Optimist

Zeilen

Zeilcursus in de Polyvalk


Zeilcursus in de Polyvalk

Zeilen

Zeilcursus in de Topaz


Zeilcursus in de Topaz