Schipperen

Oefenen, oefenen en oefenen

Schipperen is inmiddels een vertrouwde zeilactiviteit voor de Optimistzeilers. Voor deze leeftijdsgroep is zeilen extra leuk als je samen met anderen het water op kan. We schipperen op zaterdagmiddagen, met als doel de kinderen in een bekende en veilige omgeving zeiluren te laten maken. De kinderen zullen samen met de instructeur op pad gaan en bijvoorbeeld gaan oefenen met overstag gaan, aanleggen en afvaren, gijpen en kruisen. Dit doen zij door middel van spelletjes, oefeningen en wedstrijdjes.

Het verschil met een cursusdag is dat het schipperen geen officieel lesmoment is. Tijdens het schipperen kunnen er dus geen onderdelen van de vorderingenstaat afgetekend worden. Wij merken dat wanneer kinderen meedoen met het schipperen zij in de cursussen sneller en beter resultaten boeken. De kinderen kunnen een Optimist van de zeilschool huren maar ook in hun eigen Optimist meedoen.

Voor wie?

– Voor Optimist-zeilers van 8 jaar en ouder
– Met minstens een CWO I diploma, deze mag ook ergens anders behaald zijn

Programma

13:30 uur – De kinderen hebben de mogelijkheid om de Optimist op te tuigen
14:00 uur – Iedereen staat klaar om het water op te gaan
16:00 uur – Tijd om de Optimist weer af te tuigen
16:30 uur – Programma afgesloten

Schipperkaart

Als de kinderen lekker vaak willen komen schipperen is het handig om een 3-ritten schipperkaart te kopen. Deze kaart kan bij de eerste keer schipperen aan de balie worden afgerekend. De volgende keren hoeven zij dus alleen de schipperkaart mee te nemen, zodat deze kan worden afgestempeld. 

Kosten 3-ritten schipperkaart:
– €41,- voor 3-ritten schipperkaart met eigen Optimist
– €53,- voor 3-ritten schipperkaart met huur van Optimist