Zeiltrainingen, voor alle niveaus!

Als het aan Zeilschool vlietland ligt kan het zeilseizoen niet lang genoeg duren. Een heel seizoen is zoveel meer dan alleen een de zeilcursussen in de mei- en zomervakantie. Kan er niet meer georganiseerd worden zodat het voor zeilers van alle niveaus een extra lang en leuk zeilseizoen wordt? We hebben uiteraard wel het Schipperen voor en na de cursussen, maar dat is alleen voor de Optimist zeilers in het bezit van CWO I. Waarom dan niet zeiltrainingen voor alle niveaus? En zo geschiedde, vanaf 2019 bieden wij zeiltrainingen aan voor alle zeilers! Naast het Schipperen biedt Zeilschool Vlietland nu ook trainingen aan voor gevorderde Optimistzeilers en zwaardbootzeilers (kinderen én volwassenen).

Deze zeiltrainingen zijn per training te boeken. Let wel, de trainingen zijn geen officieel lesmoment. Tijdens de trainingen kunnen er dus geen onderdelen van de vorderingenstaat afgetekend worden.

Schippertraining

deelnemers: Optimist zeilers (van 8 t/m 12 jaar) in het bezit van CWO I

Het Schipperen is al jarenlang een begrip bij Zeilschool Vlietland en ook aankomend zeilseizoen hopen wij weer een hoop Optimistzeilers te mogen verwelkomen tijdens deze gezellige en leerzame zaterdagmiddagen. Bij de Schippertrainingen maken de kinderen extra meters in de zeilboot en deze ervaring nemen zij mee in de (eventuele) volgende zeilcursus. De kinderen hebben de basisvaardigheden al aardig onder de knie, dus deze dagen gaan echt om het opfrissen en bijschaven van de kennis. Uiteraard staat plezier en gezelligheid gedurende de Schippertrainingen centraal.

Gevorderdentraining

Deelnemers: Optimist zeilers (van 9 t/m 12 jaar) in het bezig van CWO II of III

Sinds dit seizoen biedt Zeilschool Vlietland ook zeiltrainingen aan voor de gevorderde Optimist zeilers. Tijdens deze training behandelen wij uitdagende zeiltechnieken. Deze worden gekozen in overleg met de instructeurs en deelnemers. Voorbeelden van de technieken zijn het starten bij het wedstrijdzeilen, rol-tack en de rol-gijp. De deelnemers krijgen opdrachten om te oefenen. Daarnaast ontvangen zij van de instructeurs extra tips en trucs om nog beter te leren zeilen.

Zwaardboottraining

Deelnemers: Zwaardbootzeilers (kinderen én volwassenen) in het bezit van Zwaardboot CWO I, II of III (of genoeg zeilervaring)

Deze training is speciaal voor de zeilers (kinderen én volwassenen) in de zwaardboot met minimaal CWO I. In samenspraak met de instructeurs en deelnemers wordt de trainingsstof voor deze dag bepaald. Welke zeiltechnieken aan bod komen is afhankelijk van het niveau van de deelnemers en de weersomstandigheden. Deze mix van kinderen en volwassen van gevorderd tot vergevorderd, zorgt voor een leuke dynamiek in de groep en maakt het interessant voor iedere zwaardbootzeiler.

.