Leren zeilen bij Zeilschool Vlietland

– Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur (Let op: vanaf seizoen 2020 is de eindtijd aangepast, dus i.p.v. 16:30 uur)
– CWO diploma’s
– Ervaren instructeurs
– Iedere cursist krijgt een eigen boot (bij Optimist en Topaz cursus)
– Inclusief lunch, snacks en limo

Ons water- en windrijke kikkerlandje is een walhalla voor de echte zeilliefhebbers. Geen wonder dat u overweegt om uw kind te leren zeilen. Niet alleen is het keer op keer een geweldige ervaring, ook past deze sport perfect binnen het drukke leven van tegenwoordig. Geen vaste verplichte dagen, maar genieten van een mooie zeiltocht op het water wanneer het jullie uit komt.

Wilt u zeker zijn van een goede zeilopleiding voor uw kind? En vindt u het net als wij belangrijk dat de kinderen vooral veel plezier hebben? Dan bent u bij Zeilschool Vlietland aan het juiste adres. Bij ons leren de kinderen niet alleen alle zeiltechnieken, maar zorgen onze ervaren instructeurs er ook voor dat zij enthousiasme in het zeilen krijgen. Met al meer dan 25 jaar ervaring weten wij precies de balans te vinden tussen theorie, praktijk en plezier. Het doel is dat de cursisten iedere dag met een vertrouwd gevoel de boot in stappen.

Persoonlijke aandacht voor iedereen

Om dit doel van plezier en vertrouwen te bereiken staat persoonlijke aandacht bij ons centraal. Door kleine cursusgroepen is er voor onze ervaren instructeurs genoeg ruimte om iedere cursist apart te benaderen. Daarnaast krijgen de cursisten van de Optimist en Topaz cursus een eigen boot tot hun beschikking. Alle geleerde theorie brengen zij dus direct zelf in de praktijk. In de Polyvalk zeilen de cursisten om de beurt, zodat ook zij de mogelijkheid hebben om te oefenen. Voor de theorielessen is een speciaal leslokaal ingericht. Hier krijgen de kinderen de theorie die zij op het water in de praktijk brengen.

Het echte kampgevoel

Gedurende de zeilweek slapen de kinderen thuis. Heeft dat geen negatieve invloed op het kampgevoel? Zeker niet! Bij Zeilschool Vlietland weten wij precies hoe wij het kampgevoel moet creëren. Wij vinden het groepsgevoel enorm belangrijk en proberen daarom ook zoveel mogelijk activiteiten te bedenken die dit gevoel versterken. Maar niet alleen het groepsgevoel binnen de cursusgroepen is belangrijk, ook bij de cursusgroepen onderling. Om deze gezelligheid te creëren, eten wij gezamenlijk in de voorruimte.

Tijdens dit zeilkamp maken de kinderen vrienden voor het leven met wie zij nog vele jaren mooie zeiltochten kunnen maken. Wij zien onze (ex-)cursisten regelmatig met elkaar een gezellige tocht op het water maken.

Traject van de zeilcursussen

Welke zeilcursus past het beste bij uw kind? Dat is afhankelijk van de leeftijd en ervaring die uw kind heeft. In het schema onderaan de pagina is het traject van de zeilcursussen overzichtelijk gemaakt.

Leren zeilen

 

Blog Gepubliceerd op 1 mei 2019

Met plezier leren zeilen

Blog Gepubliceerd op

Zeiltrainingen voor alle niveaus!

Blog Gepubliceerd op

Reserveer een zeilcursus of -training