Vaarroutes voor sloep en motorboot

Watersportcentrum Vlietland is het ideale startpunt voor een leuke vaartocht. Vanaf deze locatie komt u met een sloep of motorboot overal. De mogelijkheden voor vaarroutes zijn eindeloos. Als u nog niet zo bekend met met de wateren in de regio van Vlietland, dan is het wellicht lastig om te bepalen hoe ver u kunt varen binnen een bepaalde tijd. Daarom helpen wij u alvast graag op weg.

Met behulp van Sloepennetwerk kunt u de onderstaande routes varen. Speciaal voor de halve en hele dagen varen hebben wij vaarroutes uitgestippeld en opgeslagen. Deze kunt u vinden door de QR code te scannen.
Download de app, ga in het menu naar ‘Kaart’, klik linksonder op de gestippelde pijl, klik rechtsboven op ‘Kies route’, vervolgens kiest u voor het icoontje rechts van ‘Kies een route’ en kunt u één van onderstaande QR codes scannen.

1 uur

De recreatieplas van Vlietland is ideaal voor een uurtje vissen of gewoon wat met een motorboot heen en weer varen. In een uurtje kunt u met een motorboot de hele plas bekijken. Huur een motorboot voor een uur en geniet van een ontspannende tocht op de prachtige plas van recreatiegebied Vlietland of neem een kijkje op de tweede plas.

2 uur

In 2 uur maakt u een mooie tocht met motorboot of sloep over de plas van Vlietland en en hebt u de mogelijkheid om bij Het Klimeiland af te meren en te genieten van een zelf meegebrachte lunch. Maar u kunt ook de polder in of via de Vliet naar de sluisjes van Leidschendam om een lekker ijsje te halen.

Halve dag

Bent u van plan om een halve dag (4 uur) te gaan varen met een sloep of motorboot? Dan zijn er vele mogelijkheden. U kunt meerdere kanten op en het zijn stuk voor stuk prachtige vaarroutes.

Sluisjes van Leidschendam

De sluisjes zijn waarschijnlijk de meest bekende bezienswaardigheid van Leidschendam. Vanaf Vlietland vaart u hier in ongeveer 45 minuten naartoe en legt u vervolgens aan om te lunchen of een ijsje te eten bij één van de terrassen direct aan het water. Maar ook onderweg is genoeg te zien. Droom weg bij de gigantische huizen met hun grote tuinen langs de Vliet.
QR code sluisjes Leidschendam
Sluisjes Leidschendam

Boerderij ’t Geertje

De Vliet brengt u naar vele mooie plekken, maar wist u dat u vanaf Vlietland ook de polder in kan? Achter Het Klimeiland begint de route vanwaar u door de polder richting Stompwijk vaart. Zeer geschikt voor een half dagje varen. Maak een stop bij Boerderij ’t Geertje waar u onder andere lekker luncht, kaas/zuivel/vlees koopt in de landwinkel en uiteraard een bezoekje brengt aan de geitjes.

QR code Boerderij 't Geertje
Boerderij ’t Geertje

Leiden centrum 

De meest populaire vaartocht vanaf Vlietland is richting Leiden en dat is niet voor niets. De historische stad met haar mooie grachten en vele terrassen langs het water is prachtig om te zien. Zelfs als u bekend bent met Leiden, dan zal het u opvallen dat de stad er totaal anders uitziet vanaf het water. In het centrum vindt u genoeg mogelijkheden om even aan te leggen en een drankje te nuttigen op een terrasboot.
QR code Leiden centrum
Leiden centrum

Hele dag

Een hele dag (8 uur) genieten van een ontspannende dag op het water. U kunt uiteraard de vaarroutes varen die ook in een halve dag te varen zijn, maar dan op een rustige tempo en met alle tijd om ergens af te meren voor een heerlijke lunch. Maar er zijn nog meer routes die langer en zeker de moeite waard zijn.

Leiden via Oegstgeest

De route naar Leiden centrum kennen de meesten wel, maar er zijn meer mogelijkheden om er te komen. Neem eens een andere route en ga via Oegstgeest, een leuke route die zeker een keer uitgeprobeerd moet worden. In plaats van rechtdoor richting Leiden gaat u links (Sloepennetwerk: punt 1). U vaart richting Katwijk aan den Rijn (Sloepennetwerk: punt 45) en vervolgens richting Oegstgeest. Vanaf daar hebt u de mogelijkheid om naar Leiden te varen.
QR code Leiden via Oegstgeest
Leiden via Oegstgeest

Kagerplassen

De Kagerplassen en het Braassemermeer zijn ideaal als u geen zin hebt in de drukte van de stad. Ondanks dat de Kagerplassen en het Braassemermeer bol staan van activiteiten, ademt zij nog steeds rust uit en heeft u dus genoeg ruimte om te genieten van de prachtige omgeving. Toe aan wat grond onder de voeten? Beide gebieden kennen een grote diversiteit aan restaurants en cafés. Of breng een bezoek aan Het Kaageiland, met de grote jachtbouwer van Lent en pittoreske bebouwing.

U kunt onderstaande vaarroute uiteraard ook inkorten door alleen naar de Kagerplassen of het Braassemermeer te varen.
QR code Kaageiland en Braassemermeer
Kaageiland en Braassemermeer

 

Sloepennetwerk

U kunt van te voren ook een andere route uitstippelen door middel van de app/website van Sloepennetwerk. Typ in het zoekveld ‘Vlietland, Leidschendam’ en klik op het ankertje (de haven van Vlietland) om het begin van de route te markeren. Tijdens het varen gebruikt u Sloepennetwerk als navigatie en wordt de duur van uw tocht bijgehouden.

 

Bootverhuur

Motorboot 2 uur


Motorboot 2 uur

Bootverhuur

Sloep halve dag


Sloep halve dag

Bootverhuur

Sloep hele dag


Sloep hele dag