De verhuur vloot van Vlietland

Welke huurboot past het best bij jou dagactiviteit? Wij helpen je kiezen!

 

Door de jaren heen is de vloot van Vlietland behoorlijk uitgebreid, en is er zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het hangt er maar net vanaf wat je wilt gaan doen en met wat voor gezelschap je bent. De medewerkers van Vlietland adviseren jullie graag!

Sloepen: maak een toertocht met familie, vrienden of collega’s
Sloepen: maak een toertocht met familie, vrienden of collega’s

Maak een tocht van 2 tot wel 8 uur lang
Wilt u er een hele dag op uit en het Hollandse Plassengebied verkennen? Onze sloepen zijn hartstikke ruim (maximaal 8 personen), gemakkelijk te besturen en voor kinderen hebben wij zwemvesten te leen. Als het nog wat frisser is op het water, krijgt u gewoon wat plaids van ons mee om warm te blijven. De sloepen zijn ook ’s avonds te huur. U kunt dus na een dag hard werken, nog een paar uur het water op voor een tocht, bijvoorbeeld door de grachten van Leiden of naar de sluisjes bij Leidschendam.

IMG_1179
Motorboten: Vlietland en omgeving verkennen, makkelijk met een stuurtje

Ontdek de omgeving in 1 of meerdere uren
Als u met uw zoon op karpers wilt vissen bij Vlietland, kunt u een van onze motorboten voor een paar uur huren. De motorboten zijn ook geschikt om met uw gezin (maximaal 4 personen) naar bijvoorbeeld boerderij ’t Geertje in Stompwijk te varen, om daar lekker een bakje koffie te drinken en met de geitjes te knuffelen. Voor de motorboot is geen vaarbewijs nodig.

Polyvalk zeilen vlietland
Vlietland, een echte zeilplas: wij verhuren Polyvalken, Topazen en Optimisten

2 uurtjes aanzetten, een halve dag genieten of hele dag cruisen
Veel kinderen (of inmiddels volwassenen) uit de omgeving hebben bij Vlietland leren zeilen. En dat is niet voor niks, want bij Vlietland mag er door gemotoriseerde boten niet harder dan 6 km/u gevaren worden, waardoor de plas heel geschikt is voor zeilers en windsurfers.

Stap gezellig met vrienden in de Polyvalk voor een paar uur ontspannen dobberen bij rustige wind, of kruis de plassen over met flinke snelheid.

Liever op pad met een zwaardboot? Race over de plas met één van onze Topazen.

Ervaren zeilertjes kunnen hun vaardigheden oefenen met een van onze Optimisten.

1-, 2-, 3- en 10-persoons kano’s: ontdek de slootjes rondom Vlietland
1-, 2-, 3- en 10-persoons kano’s: ontdek de slootjes rondom Vlietland
Een kort rondje van een uur, of een eindeloos uitdagende tocht
Rondom Vlietland liggen allemaal smalle slootjes waar je prachtige, avontuurlijke kanotochten door kunt maken. De hondermeterlangetunnelgang onder de snelweg door is hartstikke spannend voor kinderen (en volwassenen), en er doorkruist zelfs een 17 kilometer lange kanoroute door het gebied. Bent u op zoek naar een uitdagende activiteit met collega’s, vrienden of familie? Maak een tocht onder lage bruggetjes met onze 10-persoons drakenkano’s… maar past ‘ie er wel onderdoor? Kortom: genoeg kanoplezier voor iedereen!

Waterfiets varen vlietland
Waterfietsen: even uitrazen op het water

1, 2, 3, 4, uuren plezier
Even uitrazen op het water, zwemmen en keten met vrienden en vriendinnen! Of ga met opa en oma even een uurtje trappen over het water. Er zijn vier zitplaatsen, twee personen moeten trappen. De waterfiets is de meest stabiele boot en kan op geen enkele manier omslaan.

Roeiboot huren Vlietland
Roeiboten: romantisch met z’n tweeën of gezellig met de hele familie

Een uurtje doorzetten of een halve dag dobberen
De roeiboot biedt plaats aan maar liefst 5 personen, al moet de roeikracht van één persoon komen. Maak een tochtje romantisch met z’n tweeën of verdeel de krachten een verken Vlietland met de hele familie.

Bekijk hier het overzicht aan huurmogelijkheden.