13,6

0,97

Zeilboten

Polyvalk, Topaz en Optimist zeilen

Als je heerlijk een paar uur of een dag wilt zeilen ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons kun je namelijk een zeilboot huren en genieten van de ideale omstandigheden. Er mag niet harder dan 6 km per uur gevaren worden en dat maakt het gebied juist zo leuk en veilig om te zeilen en surfen. Als huurder moet je in staat zijn de boot zelf te tuigen en te mannen.

Bij Vlietland verhuren we Optimisten voor de jongste zeilers, Topazen (zwaardboot) voor de de snelle zeilers, en Polyvalken (kielboot) voor de “gezelligheids-zeilers”. Kun je geen genoeg krijgen van het zeilen? Kijk dan even bij onze seizoens- en rittenkaarten.

Algemene informatie

– Zwemvesten inbegrepen
– Zeilervaring vereist
– €50 borg
– Legitimatie verplicht

Blog Gepubliceerd op 1 mei 2019

Een zeilweek bij Vlietland

Zeilboot huren

Zeilboot huren

Het is prima weer en er staat een goede wind. Wat is er dan fijner dan een paar uurtjes zeilen? Wij zouden het wel weten! Maar wat als je zelf niet in het bezit bent van een zeilboot? Dat is uiteraard geen probleem. Bij Watersportcentrum Vlietland kan je een zeilboot huren en genieten van een fantastische zeiltocht op de plas van recreatiegebied Vlietland. Op de plas mogen gemotoriseerde boten niet harder dan 6 km/u varen en daarom is het hier dus ideaal om te zeilen.

Verschillende zeilboten

Bij Watersportcentrum Vlietland verhuren wij verschillende zeilboten. Namelijk Optimisten voor de jongste zeilers, Topazen (zwaardboot) voor de de snelle zeilers, en Polyvalken (kielboot) voor de “gezelligheids-zeilers”. Bij de huur van de zeilboten zijn zwemvesten en eventueel gebruik van peddels inbegrepen. Daarnaast is één van onze medewerkers of onze hoofdinstructeur aanwezig waar u zeilvragen aan kunt stellen.

Optimist

De Optimist is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kinderen met CWO I mogen bij rustig weer, onder begeleiding van vader of moeder in de kano, het water op. Vanaf het behalen van het CWO II diploma mogen de kinderen zelfstandig zeilen.

Topaz

De Topaz is een perfecte zeilboot voor de snelle zeiler. De zwaardboot is vooral geschikt om in je eentje een zeiltocht te maken.

Polyvalk

De Polyvalk is een perfecte zeilboot voor de gezelligheidszeilers, de boot is namelijk geschikt voor maximaal 5 personen. Ideaal dus voor een zeiltocht met familie of vrienden.

Ervaring vereist

Het is belangrijk dat je (aantoonbare) zeilervaring hebt. Je moet in staat zijn om zelf de zeilboot op te tuigen en te mannen.