16,2

2,13

Motorboten

Verken Vlietland en omgeving met motorboot

Maak een mooie tocht door de polder of gewoon een uurtje dobberen op het meer, met een motorboot kun je de omgeving goed verkennen.

De boten zijn geschikt voor maximaal 4 personen, hebben een stuur en een buitenboordmotor die elektrisch gestart wordt. De huurder dient 21 jaar of ouder te zijn. Vergeet niet jouw legitimatie mee te nemen. Je hoeft niet over een vaarbewijs te beschikken om in de motorboot te mogen varen. Voor vertrek krijg je een waterkaart mee en eventueel zwemvesten. De brandstof is bij de huur inbegrepen.

Reserveren

Kom langs en kijk of je een uurtje met de boot het water op kan. Wil je reserveren?
Al onze boten zijn gemakkelijk via deze website te reserveren. Je kunt een motorboot reserveren voor een vaartijd van 2 of 3 uur of een halve dag (4 uur).

Vaarregels

Voor het huren van een motorboot heb je geen vaarbewijs of ervaring nodig, maar er gelden uiteraard wel regels op het water. Bekijk hier de vaarregels. 

Algemene informatie

– Geen vaarbewijs nodig
– Zwemvesten en vaarkaarten inbegrepen
– Brandstof inbegrepen
– Voor maximaal 4 personen
– €50 borg
– Legitimatie verplicht

Blog Gepubliceerd op 21 april 2019

De vloot van Vlietland

Motorboot huren

Motorboot huren

Op zoek naar een veelzijdige boot waarmee je een leuke vaartocht kunt maken? Dan is de motorboot misschien wel de ideale boot voor jou. Deze boot is zowel geschikt voor een uurtje vissen, een rondje varen op de plas of een mooie tocht naar Leiden, Leidschendam of de polder. Tijdens een warme dag even ontsnappen aan de drukte van het strand en genieten van de rust op het water. Weinig zo ontspannend als een rondje op het water. Ga je alleen, met vrienden of met familie? De motorboot is geschikt voor maximaal 4 personen en is makkelijk bestuurbaar door het speciale stuurtje. Daarnaast wordt de buitenboordmotor elektrisch gestart, geen enkele moeite dus. Een vaarbewijs of ervaring is niet nodig. Bij de receptie krijg je een waterkaart en eventuele zwemvesten mee en buiten staan onze medewerkers voor je klaar om uit te leggen hoe de boot werkt.

Vaarroutes binnen en rondom Vlietland

De mogelijkheden voor leuke vaarroutes binnen en rondom Vlietland zijn eindeloos. Uiteraard is de plas van Vlietland zeer geschikt om met de motorboot te verkennen of gewoon een beetje rustig te dobberen, maar je kunt uiteraard ook van de plas af en buiten Vlietland gaan varen. De vaartochten door de polder (richting Boerderij ’t Geertje), naar de sluisjes van Leidschendam en zelfs naar het historische centrum van Leiden zijn populaire tochten die vaak door onze bezoekers worden gemaakt. Wil je meer weten over leuke routes in onze omgeving? Lees dan het blog ‘Vaarroutes voor sloep en motorboot‘.

Als je je eigen route wilt uitstippelen, kun je de app of website van Sloepennetwerk gratis gebruiken. Aan de hand van knooppunten leg je de route vast. Je ziet meteen hoeveel kilometers je tijdens het varen maakt en hoe lang je er gemiddeld over doet.