Camping Vlietland voor sportievelingen

Camping Vlietland is ideaal voor sportievelingen. In en rondom de camping zijn namelijk genoeg sportieve activiteiten mogelijk.

Dag 1

Na het inchecken bij de receptie van Camping Vlietland is het tijd om de caravan en spullen uit te stallen op de kampeerplek. Daarna is het tijd om de omgeving van Vlietland te verkennen. In de omgeving is van alles te doen. Er zijn meerdere zwemstranden, een bootverhuur en een klimpark. Voor een heerlijke maaltijd is er restaurant Waterfront.

Dag 2

Het klimpark Het Klimeiland ligt in het recreatiegebied Vlietland en is geschikt voor beginners en gevorderden met een lengte van minimaal 1,40 meter. Bij het Klimeiland is het mogelijk om te klimmen op 7 verschillende routes, verdeeld over 4 hoogtes. Start op 1 of 4 meter en vervolg de klimroute op 7 en 11 meter hoogte. Het klimpark bestaat uit 50 klimobstakels en 10 kabelbanen. Als eindsprint is er zelfs een kabelbaan van meer dan 100 meter lang.

Dag 3

Een leuke dag fietsen/wandelen staat vandaag op de planning. ’t Groene Hart ligt om de hoek, met veel mooie routes door het gebied. Door middel van TOP (Toeristische Overstappunten), een ‘knooppunt’ waar diverse fiets- en wandelroutes samen komen, is het mogelijk om van te voren een route uit te stippelen.

Dag 4

Er staat een goede wind en het zonnetje schijnt volop. Perfect voor een dagje zeilen. Bij Watersportcentrum Vlietland is het mogelijk om een zeilboot te huren. Er worden verschillende zeilboten verhuurd. Waaronder de Optimist voor de jongste zeilers, de Topaz (zwaardboot) voor de snelle zeilers en de Polyvalk (kielboot) voor de ‘gezelligheids-zeilers’.

Dag 5

Het kan natuurlijk een dag minder goed weer zijn. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor binnenactiviteiten in de omgeving van Camping Vlietland. Waaronder Trixs het indoor Trampoline & Beachsports park.

Dag 6

De Vlietlandroute, een kanoroute van 17 kilometer door het gebied, is de uitdaging van de week. Een mooie kanotocht door en om het recreatiegebied Vlietland. De kano is uiteraard te huur bij Watersportcentrum Vlietland.

Dag 7

Na het opruimen van de caravan is het tijd om uit te checken. Tot de volgende keer!

Kamperen

Kampeerplek


Caravan, vouwtent of familietent

Kamperen

Camperplek


Camperplek

Blog Gepubliceerd op 10 juni 2020

Camping